• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kalite Sektöründe Belgelendirmenin Önemi

Caner İldeş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2012
Kalite Sisteminin işletmelere faydası anlatmakla bitmez. Genellikle Kalite sistemi kurulmamış işletmelerde personeller sistemsizlikten, başıbozukluktan yakınırlar. Çünkü kimin ne iş yapacağı, nasıl kayıt altına alınacağı, görev ve sorumluluklar belli değildir. Bu durum herkes için bir problem teşkil eder. Kafa karışıklığına neden olur.
Ama Kurulmuş bir Sistem öyle mi?
Herkesin ne iş yapacağı, nere de ne kayıt tutacağı, görev ve sorumluluklar bellidir. Bence Sistem olmayan bir yerde çalışmak hem daha zordur hem de sıkıntılıdır.
''Belgelendirme olmadan Sistem olur mu?''
Evet, tabi ki de olur. Ama belgelendirme de yapılmışsa çifte kavrulmuş fıstıklı baklava gibi olur. Tadına doyulmaz...

Ekli dosyayı görüntüle 11469
Sistem olmadan belgelendirme yapılamaz ama belge olmadan sistem kurulabilir. Bana göre bu ikili mükemmel şekilde birbirini tamamlıyor.
Farz edelim bir sisteminiz var ve belgelendirme yapmadınız.
Peki neden?
Belgelendirme çok mu pahalı? Paranız mı yok? Her şeye harcayabildiğiniz paranız ona mı yetmedi? Diye sormak geliyor içimden.
Arkadaşlar belgelendirme işlemi boşa giden para gibi düşünmeyin. Siz bu işlemi yaparak onca emekle kurduğunuz sistemi taçlandırıyorsunuz hem de uluslararası firmalar eşliğinde. Bundan güzeli var mı? Kendinizi ve işletmenizi bundan mahrum etmeyin.

Caner İLDEŞadmin@kaliteguncel.com
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst