• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

kamumu üniversitemi

Meltem OSMANOĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Şubat 2011
Firma
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
merhabalar ben şuanda yeni mezun adayıyım ve çok tereddüt yaşadıgım bir konu var sizinde fiikirlerinizi almak istiyorum.

şimdi kpds -üds-ales-toefl kpss bu sınavalrın hepsine giricem ve

sizce kpssyle kamuyamı girmem iyi olur gelecegim için



yoksa yükseklisansta devam edip üniversitede ögretim üyesi olup doçlik profluga kadr emelimi yüksekmi tutayım sizinde grüşlerinizi almak istedim.bu arada üniversitede ögretim üyesi varsa sizdende görüş almayı çok isterim.
 
Cevap: kamumu üniversitemi

kamuya gir aynı zamanda yüksek lisans yap. Sonra ne istediğine karar ver. Ama iki kavram çok çelişkili. Üniversite araştırmayı gerektiriyor kamu var olanı devam ettirmeyi..
 
Cevap: kamumu üniversitemi

Sizze üniversiteyi tavsiye ederim. Eğerki kadronuz gelirse çok rahat edersiniz. yüksek lisans bittikten sonra doktoraya kabul edilmediğiniz takdirdede kamuya geçiş hakkınız mevcut...
 
Cevap: kamumu üniversitemi

fatih bey evet çok haklısınız ikiside çok çelişkili ama durum şöyle ben aslında üniversitede kalıp devam etmeyi çok istiyorum ama kamudada direk hayat başlıyor gibi birşey oluyor :)
kamuya girersem bakanlık ankarada benm üniversite adanada ankarada yüksek lisansa kabul edilebilirmiyim bilmiyorum.
acaba yüksek lisansta yatay geçiş olabilrmiki :)
ercan bey evet herkes kadron gelirse rahat edersn diyo sizin gibi oda garnti değil ama gelmezse kamuya gecebilme şansımız garantimi?
cevapalrınız için tşk ederim bu arada
 
Cevap: kamumu üniversitemi

SENİ HEYECANLANDIRAN NEDİR?

Kariyer yolculuğunun başındasın. Kendine bir yol çizmek istiyorsun. "Kariyerim için en doğrusu ne olur" sorusunu unut. Bunun yerine "Beni heyecanladıran nedir" sorusuna cevap ara. Google Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Pazarlama Müdürü Mustafa İçil’den şaşırtan kariyer tavsiyeleri...

SEVDİĞİNİZ İŞİ SEÇİN

Google Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Pazarlama Müdürü Mustafa İçil İşteiş için yeni mezun gençlere mektup yazdı. Kariyer yolculuğunun başındaki gençlere keyif aldıkları alanı seçmelerini, karşılarına çıkan fırsatları iyi değerlendirmelerini ve çok yönlü olmalarını tavsiye etti. İşte İçil’in önerileri...

Senelerdir her fırsat bulduğumda üniversitelerdeki etkinliklere konuşmacı olarak katılıyorum. Gelen soruların derinliği bir taraftan kariyer hayatına daha bilinçli hazırlanan bir genç nüfusun geldiğini gösteriyor ve beni mutlu ediyor. Diğer taraftan gençlerin bu konuya daha kaygı ile yaklaşmaya başladığını görüyorum.

Keyif aldığınız alanı seçin: Seçeceğiniz işin sizi motive etmesi çok önemli. "Kariyerim için en iyisi ne olur" sorusu ikincil, "benim tutkum ve beni heyecanlandıran nedir" sorusu birincil düşünmeniz gereken olmalı. Buna yanıt bulmak maalesef çok kolay olmayabilir. İş hayatına girdiğiniz anda rotanızı değiştirme ihtiyacı duyabilirsiniz bunda yanlış bir şey yok. Önemli olan gözlemlemek, size uygun alanı bulmak ve o yönde kendinizi geliştirmek.


Fırsatları iyi değerlendirin: Her şeyi önceden planlamak mümkün olmuyor. Olumlu anlamda söylüyorum. Üç yıllık, beş yıllık kariyer planları ile yola çıkabilirsiniz ama işinizdeki başarılarınız, tanıştığınız kişiler, yolunuzun kesiştiği farklı firmalar, bir proje önceden kestiremediğiniz yeni fırsat kapılarını açabilir.


Çok yönlü olun ve işinize değer katın: Sadece iş tanımınızın çerçevesinde kendinizi hapsetmeyin. Başarının anahtarı büyük resmi görebilmekten, şirketin vizyonunu, şirketin farklı fonksiyonlarının bu vizyona katkısını ve çalışma prensiplerini iyi anlamaktan geçer.


Kararlı olun: Başarı biraz da risk alabilmekten geçer. Önemli olan iç ve dış dinamikleri iyi tartmak, riskleri büyük ölçüde kontrol altında tutmak ve her zaman B planını elinizin altında hazır etmek. Edison başarısız denemeleri için şöyle diyordu: "Elektriğin nasıl üretilemeyeceğinin bir yolunu daha buldum".


Kendinizi sürekli geliştirin: Üniversitede aldığınız temelin üzerine çok farklı yapılar inşa edebilirsiniz. Kendinizi geliştirdiğiniz, algılarınızı açık tutup çevrenizdeki başarı örneklerini iyi özümsediğiniz, yaratıcı olduğunuz, motivasyon ve enerji ile çalıştığınız sürece olanakların sınırı yok.


Kaynak :
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Cevap: kamumu üniversitemi

tşk ederim bilgileriniz için evet haklısınız önce bnm ne istedgime karar vermem lazım ama samimi bir şekilde anlatyım olay benm kafamda şöyle

özel sektör hiç istemedim ama egerki özel sektör olursa tek bir iş yapmam zaten çeşitli işlerle ugraşırı özel sektörde teki en güzel şey bence meslagimizle ilgili tüm olanakları görebilmek bence kamu istiyorum bi yandan ama mesela ced bölümünde oldugumu düşünün sürekli aynı şeylerle hayat geçmez diyorum üniversitede kalsam sürekli araştırıp gelişmem kendimi geliştirmem lazımki istedgiim noktaya geleyim yani aslında hepsindende istediklerim ve ismediklerim mevcut bende sizlerin deneyimlerinden yola çıkarak bazı şeyleri keisnleştirmek için böyle bir konu açtım :)
 
Cevap: kamumu üniversitemi

Üniversite uzun ve meşekatli bir yol.Beklerim,sabırlıyım,öğrenmeye ve araştırmaya çok merakım var,eğer öğretim üyesi olamazsam bu hayatımı alt üst etmez (maddi-manevi),öğrencileri ve gençleri seviyorum diyorsanız akademik kariyer sizin için ideal.
Bayan olarak malesef biraz dezavantajlıyız erkeklere göre.İleriki süreçte belki evlenecekseniz daha sonra çocuk sahibi olmak isteyeceksiniz.Eğer çalışma saatlerinden şikayet edeceğinizi düşünüyorsanız,özel sektör zorlayabilir.
Bu arada özelde çalışan bayan sayısı da hayli fazla.İstatistiklere göre bu bayanı yıpratıyor ve eve enerjiniz kalmıyor.Ama ben esnek saatlere uyarım diyorsanız o ayrı.Bizlerin büyükleri insanların gençken çalışma şartlarını anlamadıkları yönünde.Bu çoğu kişi için de aynıdır sanırım.
Tabii bu arada sosyal haklar da devreye giriyor.Tatil,maaş,izin..v.b.
Siz bence dediğiniz gibi her iki sınava da girin,zaten sınav sonuçları ve şartlar sizi yönlendirecektir.
Başarılar dilerim..
 
Üst