• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kanal İstanbul

Kanal İstanbul ?

  • Yapılsın

    Oy: 12 14.3%
  • Yapılmasın

    Oy: 65 77.4%
  • Çekimserim

    Oy: 7 8.3%

  • Kullanılan toplam oy
    84

Kubilay Duman

Çevre Teknolojileri Grup Lideri
Yönetim Grubu
Çevre Teknolojileri Grubu
Katılım
11 Ekim 2012
Şehir
Sakarya
Firma
CSR PLASTIC - Şam Yapı Anonim Şirketi Sakarya Şubesi
Evet arkadaşlar son günlerde trendi Kanal İstanbul hakkındaki görüşlerinizi alalım. Çed raporunu inceleyen arkadaşlar oldu mu ? Hem çevre mühendisi gözüyle hemde bir vatandaş gözüyle yorumlarınızı buyurun paylaşın.



Not: Konu biraz ucundan tartışılmış ama ben ayrı bir konu açmak istedim.
 
Alel acele yapılan bir çed onayı, doğa elbet intikamını alır . Sadece rantın döneceği ve çevreye , insanlığa hiçbir yararı olamayacak bir proje bu . Daha önce alınan arsalar verilen sözler aktarılan paralar söz konusu . Murat Kurum o raporda imzası bulunan kişiler insanlık suçu işlemişlerdir !
 
Arkadaşlar 15 yıllık çevre mühendisiyim bu ÇED raporu ne işe yarar hala anlayamadım.
Madem istediğin dosyaya olumlu rapor veriyorsun niye o kadar kağıt kürek masrafı ediyorsun.
Arkadaş "İnşaat Mühendisinden Çevre Bakanı" olmaz. Kuzuya kurt emanet edilmez.

Çevre konusunda siyaset yapılmaz. Fayda Maliyet Hesabı yapılmaz.
 
Çevre konusunda siyaset yapılmaz. Fayda Maliyet Hesabı yapılmaz. Yanlış. Çevre meselesi siyasetin meselesidir. Halkı ilgilendiren her şey politika konusudur. Ama, siyasetten bahsedilen "İdeoloji" ise haklısınız.

ÇED'i biraz inceledim. Ama konu sırf Çevresel değil. Deprem
sonrası, yani Afet Yönetimi ile ilgili sorunlar.

Mesela, şu an güzergah üzerindeki yolların düzeni, köprüler, inşa sırasında çıkacak hafriyatın yönetimi, kanalın genişliği bir sürü sorun. Deprem sonrası bizim en büyük sorunumuz, lojistik olacak. 17 Ağustos'u bilen bilir. Sakarya'ya TEM'den giriş yapılamaz durumda idi. TEM'in o dönem yaşaduğı sorunların bir benzeri burada, daha büyük halde olacak. Avrupa Yakası'nın nüfusu 10 M civarı. Bu insanlara karayoluyla ulaşım, Tekirdağ'dan olacak. Tekirdağ, İstanbul'a ulaşmakta zorlanacak.
 
ÇED okumadım ama birçok tartışma programını (her iki tarafın savunucularını) izledim konuyla ilgili.

Vatandaş gözüyle yorum yapıyorum,
Bu kanala ihtiyacımız var mı? Bence yok. Bazı kaptanlar açıklama yapıyor 20.5 m derinlik yeterli değil diye, boğazlar riskte diyip daha riskli bir yapının inşa edilmesini anlamıyorum.

Acil durum yönetimi konusunda ki beceriksizliğimiz birçok defa kanıtlanmışken bir ada oluşturmak hata diye düşünüyorum. Bir problem olsa büyükadayı tahliye edemeyiz istanbulun tahliyesinden yada lojistiğinden bahsediyoruz.
 
Ben de tüm bilimsel analizleri filan geçtim, baya sade vatandaş olarak soruyorum; madem o kadar bütçemiz var ve bilmemkaç binde bir oluşacak kaza için bu kanal yapılmak isteniyor, olacağı ve milyon insanın öleceği de kesin olan deprem için neden kullanmıyoruz bu bütçeyi? İstanbul'u semt semt baştan inşa ederiz o sürede ve o paraya.
 
Üst