• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kanalizasyon boruları yapımı

Sedat Mert

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Ağustos 2009
Merhabalar arkdaşlar ben çevre mühendisligi 3. sınıf ögrenciyim bir kanalizasyon borusu tasarlamak istiyorum böyle farklı bir şey yapmak istiyorum bu olur mu olmaz mı onu da bilmıyorum sadece kağıt üzerinde denemek istiyorum ama ben bunu yaparken nasıl yapacağım bilmiyorum nelerini hesaplamam gerek maddesi kulanmak için nelere dikkat etmem gerek ya da varsa başka ayrıntıları nelerdir bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
 
@Sedat Mert

Valla hevesini kırmak için söylemiyorum da, yapabileceğin bi alanda kafa yorsan en azından boşa zaman kaybetmemiş olursun. Bu şuna benzemiş Uçak yapmak istiyorum ama nasıl yapılacak ne malzeme kullanılacak, aerodinamik hesaplamaları nasıl olacak vs.. bilmiyorum :)

Dediğin işi yapan, sektör, içinde büyük firmalar var, sen bunlardan farklı bir şey yapmak istiyorum diyorsun yani bu firmaların AR-GE bölümünde yapılan işi kastediyorsun dolaylı olarak. Bunun için en azından biraz malzeme bilgin, hidrolik bilgin, ehh birazda iş tecrübenin olması gerekiyor. ( özellikle de bu alanda ). Maddi yönünü saymıyorum bile. Bu iş için hazırlanmış teknolojik laboratuvarlarda bir çok deney yapman gerekecek, bu deneylerin bir çoğu laboratuar şartlarında çalışırken pratikte işe yaramayacak vs..

Yani düşünce tarzın güzel ama bana biraz ütopik geldi.
 
Murat işin özünü söylemiş aslında,
Yapamazsın demiyoruz ama yapmak bayağı vakit alacak. Birkaç özellik söyleyeyim. Malzeme dayanımı yüksek, esnek ve ucuz borular herkesin işine gelecektir fakat bu özellikte borular üretmenin ar-ge çalışması bayağı vakit alacaktır ki büyük firmalar yıllardır araştırmasını yapıyor.
 
Tabiki, bir kişiye bir şeyi yapamazsın demek haddimize değil ama 3. sınıftaki bir öğrenci için çok büyük bir iş sayılır, özellikle sorulan sorulara bakılırsa. Bide diyelim ki bir şey ortaya çıktı. Bunun da piyasadakilerden ucuza mal olması gerekiyor ki üretilsin ve kullanılsın.
 
aklımda bı fıkır var bu olur mu olmaz mı bılmıyorum ben uretıme gecmek gıbı nıyetımde yok sadece bole bısı mumkun denemek ıstıyorum denemeden bısı yapmak mumkun degıl tabıkı bu konularda tecrubesızım ve bu yuzden yardım almak ıstedım merak ettıgım bır atıksuyu arıtma tesısıne goturen sehır ıcı su tasıyan boruyu tasarlarken nelerı hesaplanıyor ? genel olarak bu bılmek ıstıyorum
goruslerınız ve buna zaman ayırdıgınız ıcın tesekur ederım
 
Merhaba, baca kotu nasıl bulunuyordu bilen biri varsa yardımcı olabilir mi? Şu şekilde anlatayım iki eş yükselti arasında bir bacamızın olduğunu düşünün (örneğin ortada bulunan bacamızın üstündeki eş yükselti eğrisi 232 bi altında ki eş yükselti 231, bacamız 5m iki eş yükselti arasındaki uzaklık 19m ) bu bilgiler ile nasıl hesaplanacağına dair bilgi verebilir misiniz?
 
Üst