• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kanalizasyon sularının ileride içme suyu potansiyeli olan ortamlara deşarjı

Panzerfaust

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Aralık 2012
Merhaba, merkezden uzak 3 köyde atıksu altyapı çalişmaları başlamiştir. Söz konusu olan köylere ait atıksuların foseptiklere deşarj edilmesi öngörülmekte olduğu belirtilmektedir. Ayrıca bu köyler ileride içme suyu havzası olarak kullanılabiliceği göz önüne alınarak ne gibi çalişmalar yapilabilir?

> Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliğinde, "içme ve kullanma suyu rezervuarlarına atık su deşarj edilemez. Su kaynağını besleyen akar ve kuru derelere ise su kalitesini değiştirecek şekilde atık su deşarjına izin verilemez." ifadeleri yer almaktadır.

Bilindiği üzere atıksular arıtılsa dahi belli bir kirlilik yükünü ihtiva ederler. Paket atıksu arıtmaa tesisleri performansları ve çıkış suları kalitesi gereğince, kanalizasyon sistemi ile merkezi atık su arıta tesisine alınamıyan alanlarda evsel atıkların arıtılıp içme suyu ve kullanma suyu temini dışında kullanılan yüzelsey sulara ve deniz gibi alıcı ortamlara deşarj yapan bölgeler için uygundur. İçmesuyu elde edilen alanların atıksularının havza dışına çıkarılarak merkezi atıksu arıtma tesislerine iletilmesi öncelikli çözüm alternatifi olarak değerlerdirilmelidir.

Elimde özet olarak böyle bir konu bulunmaktadir. Bu konuyu rapor şeklinde nasıl hazırlayabilirim, raporda neler olmalıdır, nasıl yazılmalıdır öneride bulunur musunuz?
 
Aslında raporun ana temasını yukarıda belirtmişsiniz. Öncelikle bahsi geçen havza için bilgiler verebilirsiniz yağış miktarı, varsa akarsu-göl bilgileri, havzadan nerelere içmesuyu sağlanıyor. Neden korunması lazım korunmazsa ne olur? Bu gibi bilgiler giriş için yeterli olacaktır. Daha sonra kanalizasyon hattı ile ilgili bilgiler verebilirsiniz. Hat neden yapılması gerekiyor, neden deşarjı havza içinde olması lazım, havzayı kirletmemek için foseptikte nasıl bir sızdırmazlık teknolojisi kullanacaksınız. Atıksu nihai olarak nereye taşınacak?

Aklıma gelenler bunlar şimdilik..
 
Üst