• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kanalizasyon ve yağmursuyu projelerini bilgisayar ortamında hazırlanması

Noyan Temuçin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şubat 2009
Bu konuyu açmamın sebebi özel firmalarda mühendisler arasında büyük bir rekabet var ve özelde danışabileceğiz insanlar size detaylı bilgi vermezler başıma geldiği için bunu biliyorum

öncelikle gis programları ve cad programlarıyla çok fazla içli dışlı olmanız gerekmektedir,birbirleri arasında dosya alışverişi yapacağımız için ve hepsini farklı yerlerde kullanacağımız için bunu söylüyorum.
1)Proje yapımında kullanılacak programları ana modüllerini kullanmayı öğrenmelisiniz.
Kullanılabilecek Programlar:
Excel(olamazsa olamzıdır bu işin)
Glomap
Autocad
Autocad Civil 3d
Netcad
Arcgis
Mssu ve kanal (microstation altında)
Terra solid vb..
Ayrıca sahada alınan koordinatları işleme programlarını kullanmanız gerekrse bunları hangi formatlara dönüştürmeniz gerektiğine iyi karar vermeniz gerekmektedir.

2)Elinizde hidrolik hesapları yapılan proje olmadan proje yapmaya kalkınmayın eğer yapacağınız yerin daha önce yapılmış bir projesi varsa bunu ilgili yerlerden edinin bir çok kere ihtiyacınız olabilir.
3)proje yapımında dikkatinizi projeye verin yapacağınız herhangi bir hata projeyi uygulayanların sahada onu hatalı şekilde yapmasına sebep verir ve buda sizin için hoş olmayan durumlara sebep olur.
4)yazıcınız varsa (plotter) onunla iyi dost olamay bakın yazıcınız yoksa projenin çıktılarını almaya gittiğiniz kırtasiyede projeleriniz çıktı ölçeklerini ve antetlerini dikkatlice kontrol edin eğer büyük bir projeyse size maddi külfeti fazla olur.
metre hesabıyla para alırlar.
 
Gördüğünüz gibi size yukarda pek çok seçenek sundum burada hangi programı kullanacağınız size kalmış fakat ben bir programla yetinmem demeniz lazım sebebi ise farklı firmalar farklı programlarla çalışıyo biri netcadle yaparken diğeri autocad civille vb. Programlarla yapıyor o yüzden ne kadar çok program öğrenirseniz sizin için o kadar iyi ayrıca dikkat etmişseniz dxf her yerde yani autocadden kurtulmak imkansız gibi mutlaka işiniz düşer istemeseniz bile
 
ek bilgi wintopopro programıyla koordinatlandırma ve vektörel çizim
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ve ayrıca oradan indirebilrsiniz.
videoyu mp4formatına çevirdim hızlı yüklenmesi için indirdikten sonra çalışmazsa gerekli kodekleri kurun yada vlc media player vb.. programları kullanın
 
temuçin Bey;

Açıkçası çalışmanızı çok beğendim ve çok yararlı buldum. Çok teşekkürler. Benim size sormak istediğim bir soru var. İlgili programların lisansları hakkında bilgi verebilir misiniz? Siz hangi lisansları satın aldınız ve mesela lisansınızı devredebiliyor musunuz?

Teşekkürler.
 
Tamamdır. Noyan beye mesaj yazdım. konu eski olduğu için linkler silinmiş kalıcı bir çözüm bulmaya çalışalım..
 
Üst