• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kanalizasyon Yapıları ve Projeleri dersinden bir soru?

Murat H. Ünsal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eylül 2011
Firma
xxx
soru su
L:60 L. 50 L:60m
O-----------O------------O-----------O
90m 94m 91m 84.5m

jmin:0.0033
jmax:0.066
hmin:2.7m
hmax:5.5m

iç sirt kotlarini ayri ayri hesaplayarak yani 1-2 2-3 3-4 diye bulup hattin boy kesitini cizecegiz fakat ben daha 1-2 de jc yi j max la esit buldum bu gibi durumda ne yapmam gerektigini bilmiyorum boyle bir bilgide elimde yok yardimci olursaniz sevinirim :)
 
@wingsaber
valla benim derslerden hatırladığım kadarıyla 1-2 arasını minimum eğimle döşeyip ordan terfi ettireceksin. çünkü max eğimle döşersen daha derine inersin buda ekstra kazı masrafı çıkartır. diğer baca noktalarında zaten eğim normal onu kurallarına göre döşersin. ama 1-2 arasında ters eğim var.
 
internetteki arastirmalarimdan sonra jmin<= jc <= jmax oldugunu buldum ki hoca boyle bir sey dememisti burdan yola cikarak soruyu cozdum suan 3-4 deyim 1-2 ic sirt kotlari87.16 ve 89.79 cikiyor pompayla yukseltince 2-3 ise 3 te h=hmin kuralindan en ekonomik yolu sectim ve 88.3 buldum 3-4 suan ugrasiyorum :)

bir de son sorum bunu tam olarak milimetrik kagida cizin dedi fakat bunu nasil cizebiliriz illa kucultmem gerek ve egimleri nasil verebilirim kagida ?
 
Allahın kulu öyle yerde pompa yaptıramaz bana :)

60 m lik bir yeri derin kazı ile geçeceğim diye pompa yapılmaz. Ha hocalar tam tersini düşünüyorlardır bundan eminim. ilk bacayı minimum eğimle diğer bacalarıda maksimumu aşmayacak eğimlerle geçebilirsiniz. Kullanacağız eğimler 0.0033 - 0.066 arasında olmalıdır.
 
arkadaşım iş çıkışı geç geldim a4 için 1/100-1/1000 olarak ölçeği ayarlanmış bir şekilde veriyorum büyük ihtimalle hatalıdır ama gerisini sana bırakıyorum bunu kendin çözüm yaptıktan sonra dwgde düzelt ondan sonra çıktısını alıp milimetrik kağıda uyarla. Yazmayı unuttuğum bir nokta var onuda yazıyorum çizimde var olan dikdörtgen a4 kağıdıdır. Ona göre çıktı alıp milimetrik kağıda çizersin . Çıktı ölçeğide ölçek -birimi mm ve ölçekte 1/1
 

Ekli dosyalar

  • timur_profıl2.rar
    22.5 KB · Görüntüleme: 41
arkadaşım 1-2 ve 2-3 bacalarını min eğimle döşeyeceksin. Çünkü 1-2 arasında ters eğim var. 2-3 ters eğim olmamasına rağmen daha da derine inmemek için min. eğimle döşenmelidir. 3-4 arasında geldiğin kotlara bakarak karar vereceksin. burada terfi söz konusu değil terfi söz konusu değil çünkü bir sonraki bacada kazı normalleşmeye başlıyor. Altyapı sistemlerinde mümkün olduğunca terfiden kaçınılmalıdır. Gerçekten sürekli derinlikte artış varsa o zaman düşünülür.
 
Üst