• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kanlı elmas

erman

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Nisan 2011
Ekli dosyayı görüntüle 1971

İMDB PUANI: 8.0/10
Türü: Aksiyon, Dram, Gerilim, Macera ve Polisiye
Vizyon Tarihi: 02 Şubat 2007 (Türkiye)
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Michael Sheen, Arnold Vosloo, James Purefoy, Jimi Mistry, Stephen Collins, David Harewood ve Anna Behlmer oynamıştır.
Süre: 2 saat 23 dakika

FİLMİN KONUSU: 1990'larda Sierra Leone'de gelişmekte olan kaos ve iç savaşın fon oluşturduğu Kanlı Elmas Güney Afrikalı paralı asker Danny Archer ile Mendeli balıkçı Solomon Vandy'nin hikayesini anlatır. Her iki adam da Afrikalıdır ama geçmişleri ve şartları olabildiğince farklıdır.Ne var ki, hayatlarını değiştirebilecek pembe bir elması bulmak için çıktıkları serüvende yazgıları kesişir.
 
Daha önce buraya resim yüklemediğim belli oluyor herhalde, resim biraz büyük olmuş :)

Özellikle konu itibariyle muhteşem bir film. 5 dalda oscar adayı gösterilmiş.
İzledikten sonra gerçeklerle ne kadar örtüştüğünü görsel olarak ta hissedeceksiniz.
Güney Afrika'da çekilen insanlık sancısı gözlerinizin önüne getirilmiş olacak.
Çok etkili ve imdb puanı 8 olan bir film.

Mutlaka tavsiye ediyorum.
 
konu güzel, "pırlanta gibi film". ben de izleyip beğenenlere üstüne bir de "Darwin'in Kabusu"nu izlemelerini naçizane tavsiye ediyorum. konusu benzer, elmasın yerinde "nil levreği" var, bir de ekolojik felaket ve aids salgını var tabii:

479258.1020.A.jpg
 
Üst