• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kapasite Raporu Yenileme

Başak eylül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ocak 2020
Şehir
Sivas
Firma
.
Merhabalar,çalıştığım firmanin ayın 27 sinde kapasite raporunun suresi doluyor lisans aldiktan sonra da tesise yeni ekipman alımı olmuş , bu ekipmanları yenileyecegim kapasite raporuna ekletsem lisans guncellemesi de yapmam gerekir mi?
 
Başak eylülBaşak Hanım Merhaba,

Yeni makine ve ekipman alımı olduysa il çevre müdürlüğüne çed görüşü sormakta fayda vardır. Daha sonra kapasite miktarı 1/3 oranını geçip geçmediğini kontrol etmekte fayda vardır. Bazı il çevre müdürlükleri kapasite miktarı 1/3 oranını geçmese bile görüş sorulmasını isteyebiliyor.
 
Aslinda alinan ekipmanlar uretim kapasitesinde artış yapacak ekipmanlar degil kapasiteleri ayni sadece digerleri eski oldugu icin surekli ariza veriyormuş ayni makinalari yenilemisler yine de il mudurlugune sormalimiyim
 
Mevcut olan makinaları yenilediyseniz gerek yoktur. Ancak farklı eklenen bir makinanız varsa onun için görüş sormalısınız.
 
Anladığım kadarıyla kapasitesi değişmemiş sadece makine yenileme olmuş bu sebeple kapasite aynı kalıyor. Kapasite raporu süresi dolduğu için yenileme yapacağınızı belirtiyorsunuz. Bu sebeple lisans güncellemesine gerek olacağını sanmıyorum. Örneğin 1000 m3 kapasite ile çalışırken kapasite 1300 m3'ün üzerine çıkarsa lisans yenileme işlemi yapmak zorundasınız.
 
Aynen öyle Gürkan bey tamamen doğru anladiniz ?
[automerge]1584097338[/automerge]
İl müdürlüğümüz o kadar problemli ki hiç karıştırmak istemiyorum onları,süreci cok yavaslatiyorlar ayni zamanda yapici olmak yerine yıkıcı bir politika izliyorlar o sebepten burdan sordum ki birisi de gerek yok desin de onlara hiç bulasmamayim
 
İstediğiniz sorunun cevabı yine sizde bitiyor. Lisans başvurusu sırasında kapasite raporunuzda ki kapasiteniz ilgili madde de yazdığı gibi 1/3 oranında artış olduğu takdirde lisans yenileme olayına girmeniz gerekiyor. Kapasite raporları 2 yıllık lisans 5 yıllık olduğu için başvuru kapasitenizi gözden geçirmeniz size gerekli cevabı verecektir. ??
 
Konuyla ilgili benimde merak ettiğim bir konu var. İlgili kapasite raporumuzda makineler sabit kalıp çalışma vardiyasını 8 saatten 24 saate (3 vardiyaya) çıkararak kapasite artışına gitmeyi düşünüyoruz. Tesis GFB almış lisans başvurusu yapacaktır. İlgili kapasite artışını yapıp lisans işlemlerine devam edebiliyor muyuz ? Yoksa en baştan GFB alımı ile mi başlayacağız. ? ?
 
Gürkan üstad sana şöyle örnek vereyim; Tekstil üretimi ve geri kazanım firmasında çalışırken tesis gfb almıştı. Gfb sürecinde kapasite artışı oldu ve gfb'yi yenilemiştik. Daha sonra Çevre İzin ve lisansına başvuru yaptık. Biliyorsun gfb süresi 1 sene geçerlidir ancak 6 ay içerisinde başvuru yapman gerekir. Eğer sen kapasite artışı veya benzeri bir durum olursa 1 senelik süreyi kullanabiliyorsun. Zaten Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde aşağıda yer alan ifade geçmektedir;

1584098855767.png
 
Başak eylülöncelikle mevcut kapasite raporunda yer almayan makine ve teçhizatları rapora ekletmeniz gerekli. Bu makineler eğer kapasitenizi 1/3 oranında arttırıyorsa lisans yenilemesi gerekir. Ancak kapasiteniz aynı kalıyorsa makinelerin faturalarını yeminli mali müşavir yada muhasebecinize imzalatıp onay aldıktan sonra ticaret odasına verip sadece kapasite raporunuzu yenilemeniz yeterli.
 
Benimde raporum aynı ama 8 saatlik 3 vardiya yaparak kapasiteyi 3 katına çıkarmak ve lisans sınıfını yükseltmek amacım..
 
Arkadaşlar merhabalar ,
Geri dönüşüm sektöründe tip 3 şeklinde faaaliyet göstermekteyiz. Belediye ihaleleri için tip 2 olmamız şartı isteniyor. Bu nedenle kapasite raporumuzu Yönetmelikte belirtilen 1/3 den az şekilde 552,96 m3/gün iken 645,12 m3/gün olarak yenilenmiştir. Kocaeli il çevre personeline telefonla arayıp sorduğumuzda görüş dilekçesi sunmanız ve bizim değerlendirmemiz gerekli dendi. İl çevreye Görüş dilekçesi sunuldu ve sonradan il çevre personeli biz bu konu hakkında karar merci değiliz bakanlığa görüş sormanız gerekmektedir dediler. Eçbs sistemi üzerinden Yönetmelik 11/3 çerçevesinde görüş sorma sekmesinden ulaşmanız gerekli denildi. Herşey okey sıkıntı yok aşağıda resimlerde gördüğünüz üzere Sistemde bir problem var e-imza sekmesine tıkladığımda hata veriyor. Konu hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • kapasite artışı-1.JPG
    kapasite artışı-1.JPG
    55.5 KB · Görüntüleme: 12
  • kapasite artışı-2.JPG
    kapasite artışı-2.JPG
    61.6 KB · Görüntüleme: 12
11/3 sekmesinin çalışmadığını düşünüyorum bence yazılı başvuru yapın dilekçe ile.
Öte yandan ayırma kapasitesine bağlı olarak kapasiteraporundaki yıllık üretim kapasitesinde 1/3ten fazla artış yok ise herhangi bir işlem yapmanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Doğrudan Tip3'ten Tip'2 ye sistemde kaydınızı düzelttirin. Çevre İzin belgesinin güncellenmesi izin sisteminden müracaat edin. Ben böyle düşünüyorum.

@Gürkan Güslü
Ben de böyle düşünmüştüm ancak 10.09.2018 de 5 yıl süreli çevre izin ve lisans belgesini almış süreci tamamlamış.
 
2. resimde Gfb'den sonra 180 gün içerisinde izin lisans başvurmanız gerekli süreyi aştınız şeklinde uyarı var.
 
@Gürkan Güslü teşekkür ederim bilgi için fakat hali hazırda 2018-2023 yılların arasında gecerli çevre lisansımız mevcut sistemde bir sıkınt oldugunu düşünmekteyim.
 
Üst