• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kapasite raporu

Hamza Ay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Mart 2011
Şehir
Ankara
Firma
Enva Mühendislik
Arkadaşlar Merhaba,

Bir firmamız 2010 yılında PTD hazırlatmış o yılki kapasitesi 1072 ton /yıl 11 yıkama makinası var ve sonraki süreç devam ettirilmemiş.(uygunluk gfb izin vs ) Sadece Çed gerekli değildir kararı mevcut. Son geçerlilik tarihi 2015 olan kapasite raporunda ise yıllık üretim 421 ton/yıl ve 12 yıkama makinası mevcut. (Numune yıkamaları saymıyorum ). Tesis Ticaret+Hizmet bölgesinde yani sanayi alanında değil. Şimdi yeni kapasite raporu çıkaracağız fakat tesis sanayi alanında değil ama kapasite artışı yok bize bi sıkıntı olur mu sizce sonraki uygunluk gfb izin süreçlerinde ???
 
2010 yılında, 1072 ton/yıl için hazırlatılmış proje tanıtım dosyası size artık kapasite limitinizin 1072 ton olduğunu,bu limiti aşmanız halinde ÇED Yönetmeliği Ek1 veya EK2 listesine tabii olduğunuzdan ve sanayi bölgesinde olmadığınızdan ötürü; firmanızın yıkama makinalarının olduğu kısmın faaliyetten men edilecek olması anlamına gelir.1072 tonun altında kapasite raporu çıkarttırabilirsiniz,bunda bir problem yok,ara yıllarda da kapasite raporunuz varsa onun kapasitesini de dikkate alın derim.Kolay gelsin.
 
Sanayi bölgesinde olsaydı kapasite artışına dair proje tanıtım dosyası veya büyük çed hazırlanıp bakanlığa sunulurdu.
 
@jn6zo

sanayi bölgesinde olmayan firmalar çed yönetmeliğinin ek1 ve ek2 listesindeyse ve kapasite artışı yapıyorsa, ilgili tesisin çed yönetmeliğine tabii olduğu kısmın faaliyetine izin verilmez.
 
Siz üretim kapasitesini aşmadığınız sürece bir sıkıntı yok, kapasite raporunuzu çıkarttırın, mevcut ÇED Gerekli Değildir Belgesi ile başvurunuzu yapın.
 
benimde çalıştığım tesis sadece tehlikesiz atık toplama ayırma yapıyor. tehlikesiz metal hurdaları yalnızca presleyip sevkiyat yapıyor. işletmede yalnızca bir adet pres makinesi var,kapasite raporu yok çıkattırmam gereklimidir bilgisi olan varmı?

tesis çevre izninden de kapsam dışı.
 
Üst