• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

kapsamdışı tesisler

handeA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2011
Şehir
Eskişehir
Firma
Özel
arkadaşlar merhaba; ÇKAGİLHY inin EK-1 VE EK-2 listesinde bulunmayan yani bu yönetmeliğin kapsamında değerlendirilen tesislerin danışmanlık hizmeti alma zorunluğu var. peki bu tesisleri biz gene de sisteme yüklemek ve aylık da tutanak tutma zorunluluğu var mıdır?? teşekkürler
 
yönetmelikte açıkça belirtilmese de aylık tutanak tutmak gerekiyor.

Çevre Görevlilerinin Tesislerdeki Dosyalarda Bulundurması Gereken Belge ve Bilgiler
1. Tesise/faaliyete yönelik hazırlanan İç Tetkik Raporları,
2. Tesiste/faaliyette aylık olarak yapılan kontrollerde tutulan tutanaklar,
3. Tesis/faaliyet çalışanlarına ve yetkililerine yönelik verilen eğitimlere ait ders notları ve tutanakları,
4. Tesisle/faaliyetle yapılan hizmet alım sözleşmesi.
 
net ve kesin bir ifade yok. o nedenle burd bu konuyu açma gereği duymuştum. teşekkür ederim gene de.
 
Peki böyle bir olayla karşılaşan var mı? tesis sahipleri kesin bir kanıt olmadan bu işi yaptırmam derse, ki bu şekilde sözlerle karşılaşmamız çok olası. İl Çevreden herhangi bir şekilde bilgi alan var mı ya da uyarı?
 
kapsamdışılar için herhangi bir uygulamayla karşılaşmadı henüz. evet danışmanlık hizmeti almak durumundalar , ama sisteme yüklemek ve tutanak tutmak zorundamıyız?
 
İl Çevre'ye sorun derim. Tesis kapsam dışıysa faaliyet kodunu nasıl belirleyeceksiniz ve sisteme yükleyeceksiniz?
 
sisteme yüklemeye gerek yok.en azından ben 3 farklı kapsamdışı firmamı sisteme yüklemedim.kapsamdışı firmalarda ıso14001 i kurmak onların gözünü yeterince boyuyor.bide kapsam dışı,çed gerekli değildir gibi yazıları alın.atık yönetimlerini organize edin.mutlu oluyorlar.
 
Üst