• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Karışık endüstriyel atık suların alıcı ortama deşarj standartlarına uygun olarak deşarj izin belgesi

Erkan Karakaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ekim 2009
Firma
MARE ÇEVRE
Herkese kolay gelsin iyi çalışmalar;


Arkadaşlar bir konuda kafam karıştı, sizin fikirlerinize ihtiyacım var, Öncelik çalıştığım firma Atık solvent ve atık yağ geri kazanımı yapan bir firma, 2008 yılında Deşarj izin belgesi almış bulunmaktadır.Skky 37. maddesine göre "Karışık Endüstriye atıksuların alıcı ortama deşarj standartları"na göre.

ÇKAGİLHY'ince Linsalarını birleştirmek için müdürlüğü uygunluk yazısı almak için başvurduk ve yazımızı aldık fakat yazıda şu yazmaktadır deşarj ile ilgili olarak . "İşletmede evsel atıksuların foseptikte biriktirildiği,ancak proses atık suların kimyasal atıksu arıtma tesisinde arıtılarak alıcı ortama deşarj edilmesi ve proses atıksuların tehlikeli maddelerin su ve çevresinde neden olduğu kirliliğin kontrolü yönetmeliği Ek-1 ve Ek-2 sinde yeralan maddelerin içermesi nedeniyle çevre izninin atıksu desarjı ile tehlikeli madde atıksu deşarjı konusunda kapsamda kaldığı tespit edilmiştir.

Danışman firmamız almış olduğumuz il müdürlüğü uygun yazısı ve firmanın daha once bulunan deşarj izin belgesi ile gfb icin basvurmustur bu konuda bizim için bir problem teşkil eder mi deşarj izini konusunda ... Teşekkürler.
 
sayın erkan bey :müdürlüğün yazmış olduğu ,Ek-1 ve Ek-2 sindeki maddelere göre .kimyasal arıtma yapılması zorunlu,bazı il müdürlüklerinden bu tip almış olduğunuz -uygundur- yazısı verebiliyorlar,.....neye göre????....bilmiyorum ..
Ama size sıkıntı olur.kimyasal arıtma yapılması şart. selamlar..
 
Ahmet Bey teşekkür ederim, Biz zaten firma olarak kimyasal arıtma yaptığımız için skky tablo 19 . deşarj izini aldık, benim anlamadığım il müdürlüğü uygunluk yazısında neden Tehlikeli maddelerin su ve çevresinde nedn old.kon.yont. ek-1ve ek-2 sinde yeralan maddeleri içermesi nedeniyle çevre izinin atıksu deşarjı tehlikeli maddde atıksu deşarjı konusunda kapsamda kaldığı tespit edilmiştir gibi bir ibare kullanılması.beni terettüdte bırakıyor .
 
üzerinden zaman geçmiş ama Erkan bey, Tehlikeli maddelerin su ve çevresinde nedn old.kon.yont - su kirliliği kont yönt göre ne fark içeriyor tam farkı nedir?
 
Merhaba,


tehlikeli mad. su çevresinde yönetmelik gereği siz belirlemiş olduğunuz parametrelerden analiz yaptırıyorsunuz, diğerinde ise standart tabloya göre analiz yaptırıyorsunuz.

Ayrıca bazen parametreleri il müdürlüğüde belirleye biliyor. Belirlenen parametreler kirletici etkisi yüksek olan parametreler seçiliyor.
 
Arkadaşlar merhaba;
Çorlu bölgesinde danışmanlığını yaptığım bir işletmenin endüstriyel nitelikli atıksuları kocaelindeki mass arıtma tesisine vidanjör ile gönderilmekteydi. Fakat il müdürlüğü uygunluk dilekçemize evsel ve endüstriyel nitelikli atıksuların ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve çevre izni bulunan bir atıksu alt yapı yönetimi ile sözleşme imzalanması gerektiği ile ilgili eksiklik geldi. Bu eksikliğin yasal dayanağı ne olabilir. daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu?
 
Üst