• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kariyer sahibi olmayı ne için istiyoruz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Melih Coşar

Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Danışmanlık Grubu Yönetim Grubu
Katılım
3 Temmuz 2010
Şehir
Ankara
Firma
.
Selamlar Arkadaşlar,

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sitesinden
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
şöyle bir soru sormuş ve çok enteresan cevaplar gelmiş. Soruyu ben de size soruyorum:

Kariyer sahibi olmayi en cok (A) para/unvan/un kazanmak icin mi (B) Mutlu olmak icin mi (C) Topluma faydali bir insan olmak icin mi istiyorsunuz?
 
Kariyer sahibi olmayi en cok (A) para/unvan/un kazanmak icin mi (B) Mutlu olmak icin mi (C) Topluma faydali bir insan olmak icin mi istiyorsunuz?

Bence kariyerle paranın arasında bir doğru orantı yok. Yani kariyeri olan kişinin çok yüksek meblağlar kazanması kesin olmadığı gibi çok para kazanan birisinin de illa bir kariyer sahibi olduğunu söyleyemeyiz. Bence kariyer başarının bir çıktısıdır ve para başarının ölçüsü olamaz. Mutluluk zaten konu olamaz, kariyeri ile mutlu olan birisi konuyu tamamen yanlış anlamıştır. :D kariyer, sanal mutluluğun yüzlerce sebebinden birisidir sadece, o yüzden bütün kariyerini bunun üzerine kurmak hata olur. Dolayısı ile ben topluma faydalı bir insan olmak için isterim kariyer sahibi olmayı.

Bu kariyer serüveni birazda balık tutmak gibi para da bu serüvenin içerisinde bir yerde illaki denk gelecektir. Picasso gibi öldükten sonra denk gelmesinde.. :)
 
kariyer sahibi olmayı ilk olarak para/unvan kazanmak için olduğunu ve bunlar olduğu zamanda mutluluk getireceğine inanırız birçok insan gibi. hal böyle oluncada yaptığı iş toplumun yararına denilir. ama gerçek öyle mi? bence değil insan gerçekten yapmak istediği işi yapınca mutlu oluyor, haz duyuyor, onun için çaba harcamayı seviyor. ondan kazanmış olduğu para ile kendi geçimini ona göre ayarlıyor. diğer yandan çok para/unvan yanında sorumluluklar getiriyor ve buda birçok noktada strese sebep oluyor, buda sizin ne kadar mutlu olmanızı sağlar tartışılır? çok sorumluk olan işlerde ailenizle, çocuklarınızla veya arkadaşlarınızla geçireceğiniz zamandan ödün vermek zorunda kalıyorsunuz..buda deşarj olmazına engel oluyor ve bununla beraber birçok sorunda ortaya çıkabiliyor. bazı insanlarda işinde sorumlulukları fazla olmasına rağmen başarılı olduğu ve çevresine vakit ayırdığınıda gördüm (gerçekten kurumsal ve işi bilen insanlar ile çalıştığınız yerlerde olabiliyor). birde çalışma hayatım boyunca şunu gördüm ne kadar çok maaş alırsam alayım sürekli olarak yetmiyor. kısaca ne kadar gelir varsa o kadar gider var. bugün özellikle ülkemizde 900-1000 Tl maaş alanda geçinemiyor, 5000-10000 TL aralığında veya daha fazlasını alanda geçinemiyor. bazı arkadaşlarımın söylediği gibi insan sevdiği ve yapmak istediği işi yapmalı ki mutlu olsun, o işi mutlu olarak yaparsa güzel şeyler ortaya çıkar ve bununda bedeli bir şekilde ortaya çıkar para kazanır, o insan yaptığı işlerler ve emeği ile övünülür, iyi işler yaptığı içinde ülkesine yararlı olur diye düşünüyorum.(tabi ülkemizde iyi şeyler yapan ve mesleğinde başarılı olan insanlar biraz fark etmek zaman alıyor). insanın gerçekten her zaman aynı heves ve dürüstlükte çalışması gerekir, parayı ve ünvanı gördükçe kendisini bozar, hırslarına yenik düşer ise bu durum hem onun için hemde toplumu için iyi olmaz. birde en önemlisi insanlığını ve vicdanını unutmaması gerekir. insanın mutlu olması için çok paraya gerek yok ki, hayattaki küçük şeyleri görmek lazım...bazen moraliniz bozukken size gülen hiç tanımadığınız bir çocuk bile, size mutlu etmeye yeter.. para herşey değil ancak parasızda işler yürümüyor.işi işte yaparsak geri kalan vakitlerde mutluluğu yakalamak bize kalmış ;), malum insanları tatmin etmek zor artık.
 
a şıkkı para ihtiyacımız olan şeyleri karşıladığı için ilk sırada geliyor beraberinde mutlu olmayı ve saygınlığı getirdiği için 3ü de birbirinden ayrılmaz bir bütün bence
 
Kimse kimseyi kandırmasın. Hepimizin düşündüğü tek şey var para, para, para .. İş başvurularında bile tek düşünülen şey para ise burada kimse A şıkkından başka bir şey söylemesin :)
 
ben dahil, çoğumuzun içinden geçen tek cevap A şıkkıdır. ve en yanlış cevap yine odur.

çevre mühendisi olarak biz çevrenin ya da ekosistemin lehine çalışmıyoruz genelde. çalışamıyoruz. zira çalıştırtmıyorlar. çevrenin lehine çalışmak bir yana dursun, bizler genelde ekonomik sistemin lehine çevre hokkabazlığı yapıyoruz. ekolojiyi ekonomiye satıyoruz bir nevi. o sebeple, ünümüz, ünvanımız ve kazandığımız para, çevreye faydalı oldukça değil, çevreye oluşturulan zararı gizleme becerimiz arttıkça yükselişe geçiyor.

iş bu sebeple, A şıkkı diyen herkes, kafadan toplumun zararına çalışıyor demektir.

B seçeneği hem A ile hem C ile beraber varolabilir. karaktere göre değişen opsiyon. A + B + C ise tanımsız fonksiyondur.

ama A, B ve C hepsi diyen merslektaşlarım soruyu anlamamış olsalar gerek.
 
Kimse kendini kandırmasın herkesin öncelikli derdi para. Çevre de aynı iş güvenliğinde de aynı durum. Bir taraf çevreye fayda diyor diğer taraf insan sağlığı. Ama iş ilanı yayınlanınca ilk soru kaç para veriyorsunuz.

@m.secim kısmen haklı tam olarak mühendislik yaptırılmıyor kimseye. Faydalı olacağım diyen varsa başka işlerde de faydalı olunabilir ama sonuçta kendi tarafımızdan mesleği seçmemizin ilk amacı para.

Üniversite için tercih yapmak isteyenler bana ulaştıklarında onlarında ilk soru ortalama kaç para alınıyor bu meslekte ise b ve c şıkkı otomatik bitmiştir.
 
@m.secim ÖSS'de bölüm tercihlerinde ilk bakılan "ilerde iş imkanı nasıl ? ne kadar maaş kazanılır ?" ise bence A şıkkından başka seçim yapmak önceki seçim kriterleri ile uyuşmazlık oluşturur.

Ben her zaman A şıkkını seçerim. Sadece ben değil herkes A şıkkını önceliklerine koyar. Sizin düşüncenizle ben topluma zararına çalışıyorum ama bilin ki şuan çevre mühendisi alımı var denildiğinde 1 haftada 1000 başvurunun yapılacağı önde gelen bir firmada çalışıyorum. Yorum yaparken biraz daha dikkat lütfen !.
 
@CMNet Okuru

ben yorumumu size sorarak yapmam. benim yorumum budur sayın meslektaşım. size düşen bu yorumu beğenmek ya da beğenmemektir. orası da beni zerre kadar bağlamaz.

kaldı ki, yorumumun başını okumamış gibi bir haliniz var. "ben dahil, çoğumuzun içinden geçen tek cevap A şıkkıdır" demişim. bakayım. evet öyle demişim.

eğer ki siz, ben çevreye daha duyarlı, daha faydalı, daha saygılı sevgili oldukça kariyerimde yükseldim, daha daha daha çok kazandım diyor iseniz, orası başka. o zaman da benim yorumumu üstünüze alınmazsınız, mesele kalmaz.

İşinizin ve şirketinizin, benim yorumumla da bağıntısını çözebilmiş değilim. saygılar. alın bi ünlem de benden !
 
Hani siz topluma zararlı işler yapıyormuşuz damgasını laik görmüşsünüz ya, işte bende o topluma zararlı işleri böyle bir firmada yapıyorum demek istedim.

Ayrıca hitap şekline uyulması konusunda bilgilendirmek istedim sizleri. Kimse kimseyi yıllardır tanımıyor burada. Gördüğüm kadarıyla da genel olarak hitap şekliniz böyle, uyarılma fayda etmemiş, etmezde.

Neyse, noktalama işaretlerinin sanki üstünlük kurma çabasındaymışsınız gibi kullanmaya devam etmeniz dileğiyle.

Ben topluma zararlı çalışmaya devam edeyim, siz ünlem koyarak buralarda yazmaya devam edin.. @m.secim
 
sayın meslektaşım. hala aklınızca bana ders ve öğüt verme havasındasınız.

ortaya konulmuş bir tespiti, tamamen şahsi algılayıp cevap veren sizden, algılama ve hitap dersi alma ihtiyacı görmüyorum. uyarılmaya gelince, o konu moderasyonun işi. gerekli görülürse, uyarı da verirler ceza da. siz merak buyurmayın.

ben de size habire Türkçe içerikli vurgularda bulunuyorum ama o da size fayda etmiyor.

ünlem (!) işareti, yazılı dilde, bağırma ve öfke ifadesidir. öyle beleş beleş kullanmaya gelmez yani.

çevreye hiç zarar vermeden çalışıyor iseniz, size yönelik ifademe neden karşılık vermediniz ? size söylenmemiş şeylere, sanki adınız verilmişçesine, cansipereane savunma yapan siz, size yöneltilen ifadeye karşılık vermekten neden kaçınmaktasınız ? ifadeyi tekrar koyayım ortaya;

eğer ki siz, ben çevreye daha duyarlı, daha faydalı, daha saygılı sevgili oldukça kariyerimde yükseldim, daha daha daha çok kazandım diyor iseniz, orası başka.
 
Tamam arkadaşım kusura bakma.Sana sormadan yorum felan yapmayalım bundan sonra. Türkçe olarak sen bir süz, incele değerlendir ona göre biz yorumlarımızı yapalım. Senin sayende de buradan böyle teknik konular haricinde bir konuya yorum yapılmaması gerektiğini anlamış oldum. Çok teşekkür ederim. Bu mevzu böyle anlamsız bir şekil almasaydı bu ortamdaki üyeliğime son vermeyecektim. @m.secim

Böyle serbest kürsü niteliğindeki konularda neden sessiz kalındığını bu konuda gözlemlemiş oldum. Millet bir şey yazayım de başım mı ağrısın dercesine bu konulardan uzak kalıyorlarmış meğersem.

2011 yılından bu yana az çok katkıda bulunduğum konular var ise ne mutlu bana. Teknik konularda inşallah destek verebilmişimdir. Serbest konularda da yavaş yavaş konulara dahil olmak istedim ama siteye yeni gelen arkadaşlar sitenin kullanımına pek vakif olamadıklarından konuları lastik gibi anlamasız yerlere çekiyorlar.

Ben buradan o kadar çok şey yazarım ki, oku oku kimse bitiremez ama işte ..

Allah herkese sabır versin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst