• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kayagazı

Hakan Nizamogullari

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Temmuz 2013
Firma
NİZAMOĞLU ARITMA İÇ DIŞ TİCARET
Türkiye'nin ilk kayagazı sondaj çalışmasında 3 bin 850 metre aşıldı. Diyarbakır'daki kuyuda son 650 metreye gelindi. Bulgular yeni kuyu açılması için vize niteliğinde olacak.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak en önemli kaynak olarak görülen kayagazında son düzlüğe gelindi. Diyarbakır Sarıbuğday-1 kuyusunda yapılan sondaj çalışmalarında 3 bin 850 metreye ulaşıldı. Sondajın 4 bin 500 metrede sonuç vereceğini belirten Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve yabancı ortağı şirketin yetkilileri, bu derinlikteki bulguları inceleyecek. Sonuçlara göre bölgede yeni bir kuyu açılmasıyla ilgili karara varılacak. Yetkililer, son 650 metrelik bölümün yakında tamamlanacağını ve Türkiye'nin enerji üretimiyle ilgili tarihi bir dönemin başlayacağını belirtiyor.

30 yıldır el değmeyen kaynakların geleceği, önümüzdeki günlerde masaya yatırılacak. Diyarbakır, Mardin, Hakkâri ve Şırnak'taki enerji yatırımları için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı özel çalışma başlattı. Bölgedeki yatırımları yerinde incelemek üzere dört şehre çıkarma yapmaya hazırlanan Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlığının hedefinde sondaj çalışmalarından kaçak elektriğe, petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinden başta yenilenebilir enerji kaynakları olmak üzere bölgenin potansiyeline yönelik yatırımlara kadar birçok konuyu açıklığa kavuşturmak var.

Sabah
 
Üst