• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kaygan Zemin Hakkında

Fecriati

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mart 2011
Arkadaşlar tesisimizde sürekli sulama yapılan yerlerde doğal olarak yosun oluşuyor ve bu da zemini çok daha kayganlaştırıyor. Gerekli yerlere "Dikkat Kaygan Zemin" uyarısı yerleştirdik ancak çok etkin bir çözüm değil mutlaka sorun yaşanıyor. Oluşan yosunu temizlemek ve yosun oluşumunu önlemek için ne gibi pratik tedbirler alınabilir?
 
zemini neden sürekli sulama ihtiyacı hissediyorsunuz? konuyla ilgili elinizde foto varsa yükleyebilir misiniz? sorununuza daha net çözümler üretebiliriz o zaman. sorunuz biraz kapalı olmuş böyle. ben tam canlandıramıyorum gözümde açıkçası. ama şöyle birşey söyleyebilirim size sorunun kaynağına inerseniz ve ona çözüm bulabilirseniz başka birşey yapmanıza gerek kalmaz. hani derler ya batalık dururken sivrisineklerle savaşmak boşuna diye aynı o hesap....
 
örneğin kaygan merdivenlerin üzerine kaymaz bantlar yapıştırılıyor ,kauçuk veya keçeli.bunlar kaymayı engelliyor bunun benzeri yapılabilir.yosun oluşumu için havuz kimyasalları satanlara sorulabilir.

C sınıfı ISG uzmanı
 
Oluşan yosunu temizlemenin en kolay yolu, o alanı klorla düzenli olarak yıkamak ve sonrasında fırça ile temizlemek. Bu basit yöntemi deneyin. Etkinliğine siz de şaşıracaksınız..
 
Üst