• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kek fabrikası atıksularının arıtımı için bilgiye ihtiyacım var. ne tür bir arıtma tasarımı gereklidi

Muharrem Kılıç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ağustos 2010
Firma
çok gizli bir yer ltd şti
kek fabrikası atıksularının arıtımı için bilgiye ihtiyacım var. ne tür bir arıtma tasarımı gereklidir?
 
zeynep hanım elide analiz değerleri mevcut. sadece kimyaal yeterli gibi değil ama .

sizinde fikrinizi almak isterim.

koı:5200 mg/l
boı 3500 mg/l
akm:1700 mg/l
yağ-gres. 1150 mg/l
azot 110 mg/l
 
yüksek KOİ ve BOİ girişinde (biyolojik tesisler için) bu debide en iyi verim anerobik tesislerde elde edilir ve biogaz eldesi de sağlanır.Biogaz tesis ısıtılmasında kullanılabilinir.
 
debi düşük ama kirlilik yüksek bu yüzden bekletme süresine bağlı havuz hacimlerinizde sıkıntı olabilir. yağ ve greste yüksek demişsiniz bu yüzden havalandırmalı kum tutucu ve dengeleme tankına bağlı biyolik arıtma yapmanız daha doğru olabilir...
 
Önce kimyasal arıtma sonra biyolojik arıtma gereklidir. yinede atık su arıtma tesisi firmalarıylada bağlantıya geçersin onlar zaten bilirler. Proje onayını alabilmeleri için zaten tam arıtım sağlayacaklarına güvenebilirsin.
 
@Muharrem Kılıç

Fiziksel, Kimyasal ve biyolojik arıtma ya ihtiyacın var gibi duruyor atık suyun karakterine göre prosess içerisinde üniteler seçilebilir Ancak A.K.M miktarını fiziksel arıtmada 100-150 arasına indirgemeye müsaitse ve de yağdan kaynaklı cod artışıda fizikselde çözüleceğinden fiziksel ve biyolojik arıtma yeterli gelecektir ama detaylı inceleme sonucu daha net karar verilebilir...

Daha Ayrıntılı ve profosyonel bir yardım isterseniz iletişme geçebilirsiniz...
 
@Onur Altun

Yeni işe başlayan biri olarak, önüme gelen debi ve kirlilik yüklerinin havuz tasarımında yaşattığı o zorluğu çok iyi yaşıyorum. ve hala da çözebilmiş değilim. Kiyasal+ biyolojik olarak tasarlasam bile yüklerin değerleri debiden çok büyük kalıyor. ve dediğiniz gibi bekletme süresine bagı havuz hacımlarım hep celısıyor. Bunun çözümü yok mudur? nedir?
 
merhabalar;
ekteki dosyada bir akım şeması paylaştım. Fiziksel+anaerobik+biyolojik arıtma

debi ve kirlilik yüklerine bakıldığında uygulanabilirliği ve işletimi kimyasal+biyolojik arıtmaya göre daha uygun. ille de kimyasal dersen birazcık kimyasal var tabi o da ph kontrolü için. (ben olsam anaerobik yapardım :) ) aklına takılan birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 

Ekli dosyalar

  • anaerobik akım şeması-Model.pdf
    330.5 KB · Görüntüleme: 63
@Çiğdem Aksoy
Müşteri anaerobik sistem istemiyor buyuzden kimyasal+biyolojik dusunuyoruz.
tesk ederim çiğdem hanım :)
 
Üst