• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kendi idrarlarını içiyorlar

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
su.jpg
Tarihinin en büyük kuraklıklarından birini yaşayan ABD’nin en büyük eyaleti Teksas, su sıkıntısının üstesinden gelebilmek için geri dönüşüme başvuracak. Teksaslılar, çok hoşlarına gitmese de kendi idrarlarını içmeye hazırlanıyor.

Teksas’ın 27 bin nüfuslu Big Spring kasabası, su sıkıntısının çok daha beter bir duruma gelmemesi için içme suyunu idrardan sağlamaya karar verdi. Geri dönüşüm projesinin başındaki isim John Grant, “normalde bir çaya akan kanalizasyonun temiz suya çevrileceğini” belirtti.

Proje kapsamında, atık su içindeki her şeyi temiz suya çevirecek olan 13 milyon dolarlık bir tesis kurulacak.

ASTRONOTLARINKİ KADAR GELİŞMİŞ DEĞİL

Teksas’ta son birkaç ay içinde en az yağmurun yağdığı Big Spring dışında, büyük kentler de benzer projeler planlıyor. Örneğin, California eyaletinin başkenti Los Angeles, azalan temiz rezervini korumak için 700 milyon dolarlık bir proje tasarlıyor.

Öte yandan, Space.com “kurulacak geri dönüşüm sisteminin idrar dışında kanalizasyondaki diğer atıkları da dönüştüreceğini ancak astronotların uzayda kullandığı sistemden farklı olduğunu” ifade etti. Astronotların kullandığı geri dönüşüm sistemi sadece idrarı değil, teri de içilebilir suya dönüştürebiliyor.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


su.jpg
 


bildiğim kadarıyla uzay araçlarının nem tutucuları var. her çeşit kullanma suyunun da geri dönüşümü var. bir de temizlikleri o kadar temiz değil. zaten duş gibi bir lüksleri yok. ıslak bezler ile falan olduğu kadar. bir de suyu elektrolizle oksijene çeviriyorlar gerekirse..
 
Üst