• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasal Arıtma Hesap Programı

başka birinin hazırladığı bu tarz bi programı kullanman bence zor olabilir yani kendisi hazırladıysa hazır olan programlar haricinde. o yüzden kendin oluştur excelde kolayca yapabilirsin. ama elinde olan biri varsa ve paylaşırsa güzel olur :)
 
Bende aynı fikirdeyim, şimdi oldu da sana bu programı gönderdim diyelim peki, kabuller ve formüller doğru mu yanlış mı nasıl bileceksin? Programa nasıl güvenip bişyler yapacaksın?? ikincisi şunu söylemek isterim, kimyasal arıtma tasarımı çok zor bi iş değil, inan hesap makinesi ile 1 dk içinde bir kimyasal arıtma tesisi tasarımı yapabilirsin, önemli olan doğru proses seçimlerini yapabilmektir ve üzülerek söylüyorum böyle bi program yok..
 
@G.Şimşek

Gökhan bey niye bu kadar şaşırdınız anlayamadım, siz baya zorlanıyorsunuz sanıyorum.. isterseniz yardımcı olabilirim..
 
@lpsln

Merhabalar aslında bana yardımcı olabilirsiniz. 135 mg/litre nikel, 53 mg/litre krom ve 8000 mg/litre Sülfat içeren ortalama 500 m3/gün debiye sahip bir atıksu için kimyasal arıtma tesisi nasıl tasarlanır, hesapları ile anlatabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler.

---Deşarj standartlarını vermeyi unutmuşum---

Nikel 5 mg/l, krom 5 mg/l, sülfat 1700 mg/l
 
Onur bey konu kimyasal arıtma hesap programı arayışında olan bir arkadaşın isteği ile ilgili, bence siz isteğinizle ilgili ayrı bir konu açın.. ayrıca niyetinizi gayet iyi anlayabiliyorum.. Benim amacım yanlışıyla doğrusuyla burada gerçekten meslektaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olabilmek..!! Sizin konunuza dönecek olursak siz tasarım ve hesapları elinizden geldiğince yapmaya gayret edin sonra arzu ederseniz ben kontrol eder size yanlışlarınızı söylerim.. Saygılar sunuyorum..
 
Üst