• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasal arıtma hk.

Büşra çelik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ağustos 2021
Şehir
İstanbul
Firma
Özel sektör
Merhaba,
Tekstil atıksuyu arıtımı yapılan kimyasal+biyolojik arıtma tesis mevcut.Kimyasal olarak tesiste sırasıyla kireç,demirsülfat,borik asit ve anyonik poli kullanılıyor.
1. Borik asitin o aşamada neden kullanıldığının mantığını anlayamıyorum.
2.Anyonik poli yeterince floklaşma yapıp çökmüyor.Aktif olduğu bir ph aralığı var mı? Bekletme süresi ile alakalı olabilir mi?
Nasıl verimli bir kimyasal arıtma yapıp biyolojik arıtmaya geçiş yapılabilir.
Yardımlarınızı rica ediyorum.
 
Merhabalar;
Flok büyüklüğü yeterince büyük değilse çökme gerçekleşmiyor olabilir . Farklı Şarj Yoğunluğuna sahip polimerle denemeler yapabilirsiniz. Biyolojik arıtma için pH 6-9 arasında tutulmasında fayda var. demirsülfat yerine hibrit koagülasyon kimyaları tercih edip, verimi artırabilirsiniz.
 
Sıra yanlış. Önce Demir Sülfat sonra Kireç sonra Anyonik kullanılır. Borik asit dengeleme havuzunda pH yüksek gelirse düşürmek için kullanılır.

Yazdığınız sırada olamaz. Borik asiti bu yüzden tam anlayamadınız.

Başarılar.
 
Üst