• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasal arıtmada kadmiyum ve çinko giderimi nasıl yapılmaktadır?

sbademli82

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Mart 2010
hali hazırda kesikli bir reaktör sistemi mevcut ve bu sistemi kullanarak, atıksu içerisinde bulunan yüksek kadmiyum ve çinko giderimini nasıl yapabilirim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
( araştırmalarımda, kadmiyum ve çinkonun, pH 10-11 arasında çok iyi çöktürülebildiği yönünde makaleler okumuştum ve bunu uygulamada denediğimde evet çöktürebildiğimi gördüm fakat istediğim değerlere düşüremedim. )
 
Metclear diye bir kimyasal var, kadmiyum, çinko, bakır, nikel, krom, gümüş çöktürmede kullanılıyor. 1 mg/L metali çöktürmek için 0-50 ppm aralığında miktarı yeterli olabiliyor. İsterseniz fact sheet gönderebilirim.
 
Kartek kimya diye bir kimyasal imalatı yapan firma var. benim arıtmamdaki sorunu da beraber çözmüştük. çok komik hacimli bir arıtmada %99 verim aldım tavsiye ederim. isterseniz istibata geçmenizde yardımcı olurum
 
Ayşe Hanım gönderebilirseniz sevinirim.

Murat bey ilginize teşekkür ederim. fakat göndermiş olduğunuz içeriği incelediğimde, benim belirtmiş olduğum suya pek uygun olmadığını gördüm. belirttiğiniz dökümana göre hareket etmem gerekirse mevcut sistemde değişikliğe gitmem gerekecektir. öncelikli olarak mevcut sistemi kullanarak giderim yollarını bulmam maliyet açısından daha verimli olacaktır.
 
Prosesinizi bilmiyorum ama illa kimyasalla çözmek istiyorsanız bence genel çöktürücü yada oksitleyiciler kullanın. Çünkü Kimya firmaları da aslında bu tür kimyasalları alıp, renlendirip, yoğunluğunu değiştirip, allayıp pullayıp vs.. üzerine bi etiket vurup X marka diye satıyor. Baktığınızda hepsi aynı kimyasal ismi farklı, yoksa yeni bir icat yapan falan yok, yada bulunmamış bi element falan keşfetmiyolar. Sadece bilindik kimyasalları bu şekilde müsteriye 5-10 kat daha pahalı satıyorlar. Tamamen strateji yani :)
 
Üst