• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasalların Kaydı,Değerlendirmesi,İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik

hilol kartal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2014
Firma
okul
Bu yönetmelik hakkında kısa ve açıklayıcı bilgi verir misiniz?
Sistem üzerinden nasıl yapıldığına dair görsel bir anlatımınız var mı?
 
Merhaba arkadaşlar,

Biz fason üretim yapıyoruz. Tedarikçilerden hammaddeleri temin ediyoruz, müşteriler adına karışımlarını veya sadece dolumlarını yaparak müşteriye sevk ediyoruz. Fason üretim yapan imalatçıların kayıt zorunluluğu var mı, yoksa ürün ve hammadde marka sahipleri tarafından mı bildirim yapılacak?

Kendi markamızla piyasaya sürdüğümüz ürünler de mevcut. Hammaddeleri dışardan alıp, karışımlarını yaparak dolum yapıyoruz. Hammaddeleri ve karışımları biz mi beyan edeceğiz?

Bu yönetmelik fazlasıyla kafamı karıştırdı :)
 
Sİz hammaddeleri yurtiçi tedarikçiden alıyorsanız kayıt zorunluluğunuz yok.
Eğer sizin yaptığınız karşım sonrası yeni bir madde! oluşuyor ise kayıt yapmanız gerekir.
KKDİK de karışım beyanı değil madde beyanı yapıldığından karışımın içindeki maddelerin beyan edilmesi esastır.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Savaş G.Savaş Bey yazdıklarınızdan kafama takılan bir şey var. ben kimyasalları belirli oranlarda karıştırarak yeni bir kimyasal yapıyorum evet. ama karışama dahil ettiğim kimyasalları kayıtlı olanlardan alıyorum. benim yeni elde ettiğim karışımı sisteme kayıt edeceksem karışımın değil içindeki maddeleri kayıt edeceğim. zaten içindeki maddeler kayıt sistemine kayıtlı olanlar. yani tekrar aynı maddeleri kayıt etmek mi gerekir?:rolleyes:
 
Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacak.
Biz hammaddelerimizi ithal ediyoruz. Kapasite raporunda belirtilen ürünler için mi böyle bir bildirim yapılması gerekiyor yoksa tüm ithal ürünler için mi?
Birde sadece kapasite raporu üzerindeki ithal ürünlerimiz için bildirim yapsak kapasite raporunda gözükmeyen ama öncesinde ithal ettiğimiz ürünler için bir cezai yaptırım uygulanır mı? Aynı zamanda kapasite raporunda gözükmeyen ürünlerimizi ithal etmek isterken ön kayıt yaptırmasak ithal ederken sıkıntı çıkar mı?
Bildirimi kimyasal değerleme uzmanı yapma zorunluluğu var mı firmanın çevre görevlisi olarak bende yapabilir miyim?

Teşekkürler.
 
Çağla hanım merhaba,
Kapasite raporuna bakılmaksızın ithal ettiğiniz ürünlerin kaydını yapmak/yaptırmak zorundasınız.
Şöyle ki;
Yurt dışındaki firma ile iletişime geçip onlara yaptırabilirsiniz ama kabul edeceklerini pek zannetmiyorum şansınızı bir deneyin.
Kabul etmezlerse ithalatçı yükümlülüklerini yerine getirmeniz gerekir.
Ön kayıt için kdu yapma zorunluluğu yoktur fakat yanlış kayıt yapma riski bulunuyor zira çok karışık bir yönetmelik. Kesin kayıtta kdu zorunludur.
 
@Çağla KAYA ŞİMŞEK 2020 sonuna kadar KKDİK kapsamında ÖN-MBDF kaydı ve Sınıflandırma Etiketleme bildirimleri yapılması zorunlu. Asıl kayıt 2020 -2023 arasında yapılacaktır. (Henüz Kayıt yaptıran yok doğal olarak)
Bu dönem yapılması gereken maddeleri belirleyip Kimyasal Kayıt Sisteminden ÖN-MBDF kaydı ve Sınıflandırma Etiketleme bildirimlerini yapmak ve önümüzdeki süreçte kolaylık sağlaması için y.içi üretilen/ y.dışı ithal edilen madde miktarlarını (2018-2019-2020 ortalaması) kayıt altına almak olabilir.
Bilgili firma bilemiyorum:/
 
Merhaba,

Danışmanlığını yapmakta olduğum bir firmamda yıllık 130 ton pentan ithal edilmektedir.Bu durumda ilk olarak anladığım kadarıyla 31.12.2020 ye kadar ön kayıt oluşturmam gerek değil mi ?

EÇBS üzerinden uygulamaya girdiğimde çok birşey anlayamadm ön kayıt için hangi aşamaları takip etmem gerekiyor.Bilgi verirseniz çok sevinirim.
 
Merhabalar,

KKDİK yönetmeliği kapsamında ithal edilen maddeler için tedarikçilere nasıl bir bilgilendirme maili attınız? İngilizce olarak örnek bir metin bulamadım.

Teşekkürler
 
Bengu CerenBengü hanım merhaba,
Ben aşağıdaki gibi bir mail attım. İşinize yarayabilir.


Dear Supplier,
As being .......... LTD.ŞTİ. , we have some products which are imported from you for marketing in Turkey. So, the substances in them should be in compliance with KKDIK (Turkey REACH) provisions to continue trade for the further times. In this context we need to know your action plan that you would follow for the substances imported by you to Turkey.
You can find brief information related with KKDIK (Turkey REACH) and its requirements below.
About KKDIK (Turkey REACH)
Turkey REACH, also known as KKDIK, entered into force on December 23, 2017. KKDIK has been prepared based on EU REACH Regulation and adapted to the Turkish Industry.
KKDIK brings responsibilities, the same with EU REACH, to the companies that are importer/manufacturer of the chemical substances, mixtures or articles. The application of KKDIK will be almost the same with EU REACH. However, EU REACH registration of the substances will not be valid for Turkey within the scope of KKDIK.
KKDIK Regulation contains provisions for chemical substances such as Registration, Restriction and Authorization.
In this context, substances, which are evaluated within the scope of KKDIK, should be registered in case they are manufactured/ imported equal or more than 1 tonne per year. Registration will be realized in two steps respectively; Pre-Registration Period and Registration Period.

Important dates for these processes as follow;
• 23 December 2017- 31 December 2020: Pre-Registration time
• 01 January 2021- 31 December 2023: Registration time
• 01 January 2024 and After: The substances should be registered before imported to Turkey.
 
Tedarikçilere ne gibi bir işlem düşecekti? Biz ön kayıt yaptırdıysak. Ne için tedarikçilere mail gönderiyorsunuz, nereyi kaçırdım acaba :)
 
Arkadaşlar, yurt dışındaki tedarikçilerimiz nasıl kayıt yapacaklar? nasıl bir yönlendirme yapmamız gerekecek? Bilgisi/fikri olan var mıdır?
 
Yurtdışından ürün temin edilen yurtdışında yerleşik firmaların KKDİK Yönetmeliği kapsamında kayıt yükümlülüğü bulunmamaktadır. Kayıt yükümlülüğü sadece Türkiye’de yerleşik belirli aktörler için geçerlidir. Türkiye dışında faaliyet gösteren ve Türkiye’ye ithal edilmek üzere belirtilen maddeleri üreten gerçek ya da tüzel kişiler, zorunlu olmamakla birlikte Türkiye’de tek temsilci atayabilmektedirler. “Tek temsilci” atamış Türkiye dışındaki bir firmadan madde, karışım veya eşya ithal eden ithalatçı, alt kullanıcı olarak kabul edilecek olduğundan kayıt yaptırmasına gerek bulunmamaktadır.
 
Üst