• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasalların Kaydı,Değerlendirmesi,İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik

hilol kartal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2014
Firma
okul
Bu yönetmelik hakkında kısa ve açıklayıcı bilgi verir misiniz?
Sistem üzerinden nasıl yapıldığına dair görsel bir anlatımınız var mı?
 
Merhaba arkadaşlar, netleştirmek istediğim bir kaç konu var.

Örneğin, yurt dışından temin ettiğim 1 ton sınırına bakmadan tüm kimyasallar için ön kayıt gerçekleştirdim. Fakat 2021-23 arası bu ön kayıt yaptıklarım içinden 1 tondan fazla ithal etmediğim kimyasallar mevcut. Bunların asıl kaydını kaydını gerçekleştirmicem dimi ? Ön kayıt yaptırmanın bu anlamda bir bağlayıcılığı var mı ? yada o kimyasalı tedarik etmeyi bıraktım diyelim ön kaydı silebiliyor muyum ?

Ön kayıt yaptırmadan 2021 sonrası direk asıl kayıt gerçekleştirebiliyor muyum ?
 
Bağcan DübekFakat 2021-23 arası bu ön kayıt yaptıklarım içinden 1 tondan fazla ithal etmediğim kimyasallar mevcut. Bunların asıl kaydını kaydını gerçekleştirmicem dimi ? Evet gerçekleştirmeyeceksiniz.
Ancak 31.12.2023 sonrasında 1ton üstü madde için kayıt yapmadan (süreci tamamlamadan) imal /ithal edemezsiniz.
Ön kayıt yaptırmanın bu anlamda bir bağlayıcılığı var mı ?
ön mbdf gönderiminin amacı ; aynı maddeyi kayıt ettirecek firmaların kayıt masraflarının azaltılması amacıyla ortak kayıt yapabilmeleri için birbirleri ile iletişime geçebilmek.
Ön kayıt yaptırmadan 2021 sonrası direk asıl kayıt gerçekleştirebiliyor muyum ? Evet.
 
sıfır atıkBir çok firma ön kayıtlarını henüz sisteme giremedi ve 2021 yılında girişlerini yapacaklar.
Ön kayıt sonuçta Bakanlığın KKDİK yönetmeliğinin uygulanabilmesi için planlayıp sunduğu sürecin bir parçası olduğundan
tabi ki yapılmalı . Firmalar da birbirileri ile veri akışı sağlayabilmeli ama 31.12.2020 den sonra ön kayıt yapılması nedeniyle cezanın söz konusu olacağını düşünmüyorum.
 
1608297652877.png
 
Merhabalar;

Firma büyüklüğünü nasıl belirliyoruz. Birde tek temsilci üzerinden alınan hammaddeler için alt kullanıcı olarak mı kayıt edeceğiz. Birde 3. taraf temsilciliği tam olarak anlayamadım.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Ayşegül KarabulutKüçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik üzerinden değerlendirebilirsiniz.

a) Mikro işletme: On kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri üç milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler.(2)
b) Küçük işletme: Elli kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri yirmibeş milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler.(2)
c) Orta büyüklükteki işletme: İkiyüzelli kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri yüzyirmibeş milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler.(2)
 
Arkadaslar serbest bolgeler ile ilgili istisnai bir durum var mi? Gozuma carpmadi ama. İmalatci degiliz ama kullandigimiz butun kimyasallar serbest bolgeye girdigi icin yurtdisindan alinmasa bile ithalat olarak geciyor. Bu durumda ne yapmak gerekir?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhaba;

Yurt dışından temin ettiğim bir kimyasalım bulunmuyor. Boya kimyasallarım var onlarda ürettiğim treyler şaselerinin boyanması için kullanılıyor. bildirim yapmam gerekiyor mu nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Yiğit KURTMerhaba, bizim de kimyasal tedarik ettiğimiz firma kkdik için bir kayıt yaptırmadıkları bilgisini verdi. Bu firma kimyasalı yurtdışından getirtmese bile tedarikçi olduğu için yaptırması zorunluluğu var aslında değil mi anladığım kadarıyla ? Çünkü tedarikçimizin kimyasalı ithal edip etmediğini bilmiyoruz.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
nurkara72Şu şekilde açıklayayım. Tedarik ettiğiniz firmanın kimyasalı kaydetmesi gerekli diye bir şart yok şu anda.

Kimyasallar Yardım Masasını internet sitesinde yer alan akış şemasını incelerseniz, tedarikçi yaptırmadı ise sizin yapmanız gerektiğini belirtiyor. Ancak ilerleyen zamanda sisteme kayıt yaptırmayan tedarikçilerin satış yapamayacaklarını duydum. Size tavsiyem satın almalarda; şartname, sözleşme vb belgelere sisteme kayıtlı olunmasını eklemeniz. Uğraşmamış olursunuz.
 
merhaba arkadaşlar
akülerdeki kurşunların kimyasal kaydı yapılır mı? KKDİK yönetmeliğine tabi midir?
 
eşya içindeki durumu değerlendireceksiniz. akü içindeki tüm aksamların yasaklı/kısıtlı oranını değerlendirip, akü yani eşya tanımındaki orana bakmanız gerekcek. binde 1 ve svhc de yer alıyorsa evet kayıt lazım.

Hatalı yorumda da bulunmuş olabilirim belki ama ben,im yönetmelikten anladığım budyu
 
İthal ettiğimiz bir kimyasalımız var. EC no yok Cas no yok. Kullanılabilir değildir diyor MSDS inde. Sisteme nasıl girilecek 🤷‍♀️ yıllık ortalama 2,5 ton. Ön kayıt yapmaya çalışıyorum.
 
Bakanlıktan Işıl Hanım ile görüştüm, Ön MBFD gönderimleri süresi uzatılmıştır dedi, ama herhangi bir yerde duyuru v.b bilgi göremedim.
 
Üst