• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kimyasalların Kaydı,Değerlendirmesi,İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik

hilol kartal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2014
Firma
okul
Bu yönetmelik hakkında kısa ve açıklayıcı bilgi verir misiniz?
Sistem üzerinden nasıl yapıldığına dair görsel bir anlatımınız var mı?
 
Cem Bey, öncelikli olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sadece kafamı karıştıran konu herhangi bir kimyasal üretmiyorum piyasaya kimyasal da arz etmiyorum sadece proseste kimyasal kullanıyorum. Ürettiğim eşyada veya malzemenin içerisinde de kimyasal yok.Fakat tesis bünyesine kimyasal alıyorum ve prosesimde kullanıyorum yinede bunun bildirimini yapmam mı gerekiyor?
 
Eğitim alan, sınava giren arkadaş var mı?
Eğitim alacağım ama doğru düzgün eğitim alacağım kurum kuruluş bulamadım.
 
Merhabalar,

Tekstil kimyasalı üreten danışmanlık hizmeti verdiğimiz tesisimiz var. Tesiste kimyasal üretimi karıştırıcı tanklarda fiziksel karışım olarak gerçekleştirilmektedir. Yurt içinden hazır olarak alınan kimyasalların fiziksel karışımı müşteri talepleri doğrultunda reçetelere göre yapılmakta ve satılmaktadır. Kimyasal Kaydı ve değerlendirmesi yönetmeliğine göre sisteme kayıt olmam gerekir mi?
 
Üretim konusu ve faaliyete göre kesin bir şey söylemek zor. Madde veya karışım bazında değerlendirmeniz gerekiyor. Her bir madde veya karışım için tedarik zincirindeki rolünüzü belirlemeniz gerekiyor. imalatçı mısınız, ithalatçı mısınız yoksa alt kullanıcı mısınız? Eğer maddeleri yurtiçinden temin edip sadece karıştırıyorsanız yani karışım imal ediyorsanız siz bir alt kullanıcısınız demektir (yani formülatörsünüz) tabi yurtiçinden karışım elde etmek için temin ettiğiniz maddelerin kkdik kapsamında kayıt ettirildiğinden emin olmalısınız. Alt kullanıcı olmanız sizi sadece kayıt yükümlülüğünden muaf tutar, yönetmeliğin alt kullanıcılar için gerekliliklerini yerine getirme yükümlülükleriniz saklıdır. Yani tedarikçiniz size sattığı maddeler için size verecekleri güvenlik bilgi formlarında sizin kullanımınız ve riskleri tanımlanmış olmalıdır. Tabi tüm bu değerlendirmeyi madde bazında yaparken yönetmeliğin muafiyetler kısmına girip girmediğiniz, hangi tonaj bandında üretim yaptığınız gibi konular da çok önemlidir. Anlıyacağınız konu epey bi teferruatlı incelenmesi gereken bir konudur. Bu konu ile ilgili çevre danışmanlık firmalarının haricinde kimyasal değerlendirme uzmanından veya bu hizmeti veren danışmanlık firmalarından hizmet alınmasını tavsiye ederim. Kolay gelsin 👍
 
Strecth film imalatı yapan bir tesisimin müşteri denetiminde;
Kimyasalların REACH, Tescil, Değerlendirme, Yetkilendirme ve Kısıtlamalarına göre çalışıyor musunuz?
Sorusu geçmektedir. İşletme içinde kimyasal kullanımı yok fakat makineler için yağ, gres yağı, pas sökücü spey kullanımları var. Bunlar KKDİK uygulamasından muaf mıdır. REACH için yapmamız gereken veya kurallara uyulması gereken bir kısıtlama ya da sisteme yükleme yapma gibi herhangi bir işlemimiz mevcut mudur.
Şimdiden yardım ve ilginiz için teşekkür ederim
 
Hüsamettin SelçukHüsamettin Bey bu konuda uzman olan arkadaşlar daha iyi yorumlar ama benim kkdik yönetmeliğinde anladığım yurt dışından direk ithal ettiğinizi kimyasallarınız 1 yılda 1 tonu geçiyor ise bu kapsama girmektesiniz. Saymış olduğunuz bu kimyasalları yurt dışındaki üretici firmadan mı temin ediyorsunuz? Yıl da 1 tonu geçiyor mu?
 
Üst