• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı Yönetmeliği - Yönetmelik Taslağı (27 Nisan 2021)

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

27 Nisan 2021 Salı günü, ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde "Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı Yönetmeliği Yönetmelik Taslağı" yayımlanmıştır.
Ekten temin edebilirsiniz.
Görüş Bildirme Formu:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı Yönetmeliği - Yönetmelik Taslağı (27 Nisan 2021).pdf
    890.7 KB · Görüntüleme: 44
İlgili yönetmelik taslağına mesaj gelmemiş ama ben kendi çıkarımlarımı yazmak isterim. Birkaç önemli nokta var.
- Yönetmeliğin EK - 1 listesi kapsamında iseniz, -muhtemelen- EÇBS'ye eklenecek KSTK Sistemi üzerinden 31 Mart tarihine kadar bir önceki seneki verileri içeren bildirim yapılması gerekecek.
- Bildirimde gereken bilgi ve belgeler, taslağın EK - 2 listesi altında geçmekte. Çok zor bir bildirim değil gibi görünüyor.
- Yıllık 2 ton tehlikeli & 2000 ton tehlikesiz atık miktarından fazlasını tesis dışında gönderenler için ayrıca bir bilgilendirme formu mevcut. (EK - 3 ve EK - 4 kısmı incelenebilir konuyla ilgili olarak)
- KSTK Sistemine yapılan bildirim neticesinde halka açık bilgiler sunulacak. Bu bilgiler 12 ay boyunca yayımlanarak ücretsiz olarak erişime açık olacak. Burada bilgilerini paylaşmak istemeyen firmaların Bakanlığa başvuruda bulunması gerekiyor. Ancak haklı sebepler isteniyor. Bu nedenle firmanızın hukuk danışmanı/avukatı vs. var ise onunla birlikte hareket edip dilekçe oluşturmanızı öneririm.
- Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi faaliyetinize göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle dikkatle incelemenizi öneriyorum.

Herkese iyi çalışmalar dilerim.
 
1 Haziran 2021 tarihinde taslaklar arasından kaldırılmıştır.
Bilgilerinize.
 
Üst