• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kısa bilimkurgu: onlar etten yapılmışlar

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

veya
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



"onlar etten yapılmışlar". eğlenceli bir
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bilimkurgu öyküsü.

...

"onlar etten yapılmışlar."
"etten mi?"
"etten. bildiğin etten yapılmışlar."
"etten mi?"
"şüphesiz. gezegenin farklı bölgelerinden bir kaç tane topladık, araştırma gemilerimize bindirdik ve incelemedik yerlerini bırakmadık. tamamen etten ibaretler."
"bu olanaksız. radyo sinyallerinden ne haber? ya yıldızlara yolladıkları mesajlar?"
"konuşmak için radyo dalgaları kullanıyorlar, ama sinyaller onlardan gelmiyor. sinyaller makinelerden geliyor."
"makineleri kim yapmış peki? makineleri yapanlarla bağlantı kurmak istiyoruz zaten."
"makineleri onlar yapmış. sana anlatmaya çalıştığım da bu. makineleri et yapmış."
"komik olma. et nasıl makine yapabilir ki? akıllı ete inanmamı istiyorsun."
"senden bunu istemiyorum. sana bunu anlatıyorum. bu yaratıklar o sektördeki tek akıllı ırk, ve onlar etten yapılmışlar."
"belki de orfolei ırkı gibidirler. bilirsin, bir et safhasından geçen karbon kökenli bir zeka türü."
"i-ıh. et olarak doğuyorlar ve et ölüyorlar. onları bir kaç nesil boyu inceledik, pek uzun da sürmedi bu. etin raf ömrü ne kadar, bir tahmin et."
"dur biraz dur. tamam, belki de sadece kısmen ettirler. bilirsin, weddilei ırkı gibi. etten bir kafa ve içinde elektron plazma beyni."
"i-ıh. bu bizim de aklımıza geldi, ne de olsa weddilei gibi etten bir kafaları var. ama sana anlattığım gibi, onları didik didik ettik. içleri de dahil her tarafları et."
"beyin yok mu?"
"ha, bir beyin var, eyvallah. tek sorun o beyin de etten yapılmış! sana deminden beri anlatmaya çalıştığım da bu!"
"öyleyse... düşünmeyi gerçekleştiren ne?"
"anlamıyorsun, değil mi? sana anlattıklarımı algılamayı reddediyorsun. düşünmeyi gerçekleştiren beyin. yani et."
"düşünen et! düşünen ete inanmamı istiyorsun benden!"
"evet, düşünen et! bilinçli et! aşık olan et. hayal kuran et. bütün mesele ette! olayı kavramaya başlıyor musun, yoksa tekrar başa mı dönmem gerekiyor?"
"aman tanrım. sen ciddisin o zaman. onlar etten yapılmışlar."
"teşekkürler. nihayet. evet. onlar gerçekten etten yapılmışlar. ve onların zamanıyla yüz yıldır bizle bağlantı kurmaya çalışıyorlar."
"aman tanrım. peki bu etin niyeti ne?"
"ilk önce bizle konuşmak istiyor. sonra sanırım evreni araştırmak, diğer akıllı ırklarla ilişki kurmak, fikir ve bilgi değiştokuşu yapmak filan istiyor. klasik."
"etle konuşmaktan sözediyoruz yani."
"olay bu, evet. radyoyla bize yolladıkları mesaj bu. 'merhaba. orada birileri var mı? evde kimse var mı?' bunun gibi şeyler."
"o zaman gerçekten konuşuyorlar. sözcükler, düşünceler, kavramlar filan mı kullanıyorlar yani?"
"ah, evet. yalnızca bunu etle yapıyorlar."
"yanılmıyorsam daha az önce radyo dalgaları kullandıklarını söylemiştin."
"evet, öyle, ama radyoda yayında olan ne sanıyorsun? et sesleri. hani bilirsin, eti oradan oraya çarparsın, bir takım sesler çıkar? etlerini öyle şap şup birbirine vurdurarak konuşuyorlar. hatta etlerinin arasından hava fışkırtarak şarkı bile söyleyebiliyorlar."
"aman tanrım. şarkı söyleyen et. bu, bu çok fazla artık. önerin ne peki?"
"resmi olarak mı, gayrıresmi olarak mı?"
"ikisi de."
"resmi olarak onlarla bağlantı kurmak, onları selamlayıp evrenin bu kuadrantındaki tüm akıllı ırklar ve çokluvarlıklarla, önyargı, korku ve kayırma olmadan tanıştırmak zorundayız. gayrıresmi olarak, kayıtları silmeyi ve herşeyi unutmayı öneriyorum."
"bunu ne zaman söyleyecek diyordum ben de."
"insafsızca görünüyor, ama herşeyin bir sınırı vardır. gerçekten etle bağlantı kurmak istiyor muyuz?"
"yüzde yüz katılıyorum. onlara söyleyecek ne var ki? 'merhaba et. nasıl gidiyor?' ama bu işe yarayacak mı? peki söz konusu kaç gezegen var?"
"sadece bir tane. başka gezegenlere özel et muhafazalarında gidebiliyorlar, ama oralarda yaşayamıyorlar. ve et olduklarından, sadece c uzayı içinde yolculuk edebiliyorlar. bu da onları ışık hızıyla sınırlandırıyor ve kendi çabalarıyla bağlantı kurma olasılığını oldukça azaltıyor. aslında olasılık sonsuzda bir."
"o zaman sadece evde kimse yokmuş gibi davranıyoruz."
"aynen öyle."
"merhametsizce. ama kendin de söyledin, etle kim tanışmak ister ki? peki gemilerimizde bulunanlar, o inceledikleriniz? hiç bir şey anımsamayacaklarından emin nisin?"
"anımsarlarsa diğerleri onlara üşütmüş gözüyle bakar. zaten kafalarına girip etlerini biraz ütüledik, artık biz onlar için basit bir rüyayız sadece."
"etin rüyası olduk! garip, bizi etin ancak rüyasında görmesi gerektiği ne kadar da uygun düşmüş."
"ayrıca tüm sektörü boşmuş gibi gösterdik."
"süper. mutabıkız, hem resmi hem de gayrıresmi olarak. olay kapanmıştır. başka var mı? galaksinin o tarafında ilginç birileri?"
"evet, g445 bölgesinde, bir sınıf dokuz yıldızında çok utangaç ama sevimli bir hidrojen çekirdekli küme halinde zeka var. iki galaktik çevrim öncesi bağlantı halindelermiş, tekrar dost olmak istiyorlar."
"hep böyleleri çıkar zaten."
"ve neden çıkmasın ki? eğer bir ırk yapayalnız olsaydı, evrenin ne kadar dayanılmaz, tarif edilemez bir şekilde soğuk bir yer olacağını hayal edebiliyor musun?.."
 
Üst