• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre mühendislerinin kitap önerileri

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Arkadaşlar son okuduğumuz beğendiğimiz kitapları birbirimize tavsiye edelim. Ben aynı zamanda birden fazla kitap okuyorum böylece sevdiğim kitaplar hemen bitmiyor yoksa bir oturuşta bitirebiliyorum.

Son okuduğum kitaplar şöyle; 5 üzerinden de değerlendirme yaptım kendimce.:melek:

Asi Melekler----- Danielle Trussoni ****
Asla Vazgeçme ------ Harlan Coben ****
Açlık Oyunları----- Suzanne Collins *****
Işığın Söndüğü An ----- Jamie Saul ***
Karartma---- Perri O'shaughnessy ****
Diriliş-----Tolstoy ***


Sizler en son neler okudunuz bekliyorum.:alkis:
 
yönetmelik okumaktan pek fırsat bulamasam da her bulduğum boşlukta okumaya çalışıyorum :) şu sıra "Jared Diamond - Çöküş" kitabını okuyorum daha önce aynı yazarın "Tüfek, Mikrop ve Çelik" kitabını okumuştum Tübitak Yayınlarından çıkıyor. Bir roman olmadığı için çok hızlı ilerlemiyor.
"Tüfek, Mikrop ve Çelik"; medeniyetlerin oluşumu (bitki ve hayvanların evcilleştirilmesinden başlayarak) hangi medeniyetler neden ileride, geri kalanların nedeni nedir, bu gibi konular irdelenmiş,
"Çöküş"; bu da diğer kitabın devamı niteliğinde, medeniyetlerin çöküş sebepleri konusunu işliyor.
Meraklı okuyuculara tavsiye ederim :)

Diğer sevdiğim kitaplar arasında;
erich maria remarque - insanları seveceksin
victor hugo - sefiller
agatha chiristie - çerez gibi tüm kitapları okunabilir :)
adam fawer - olasılıksız, empati

şu an aklıma gelenler bunlar...
 
Elif şafak - aşk (tasavvufa giriş için mükemmel bir kitap)

Eğer tasavvuf ve sufizmle ilgileniyorsanız da tasiye edebileceğim sıralama şu şekildedir.

Hallac-ı mansur- bağdatta ölüm
Hallac-ı mansur- yaşar nuri öztürk
Ömer tuğrul inançer-Dinle neyden
Mevlananın mesnevisiyle ilgili ne bulursanız.
Sinan yağmur-Aşkın gözyaşları 1-2

Bu konuyla alakasız olarakta en iyi türk romanlarından sayılan oğuz atay- tutunamayanlar
 
Merhaba arkadaşlar,

Bazen kitap okuma ihtiyacı hissettiğimde ya da elimdeki bitmeye yaklaştığında sıraya ne koysam diye düşünürüm hep. İnternetten araştırmanın yanı sıra takip ettiğim bazı programlardan da notlar alıyorum isimler hakkında. Bununla birlikte meslektaşlarımın da okudukları kitapları bilmek isterim ve bu kitapların içeriğiyle ilgili kısa bilgi verebilirlerse çok daha güzel olur diye düşünüyorum.
images.jpg
Ben başlayayım, en son bitirdiğim kitap Marcus Chown'a ait "Biraz Kuantumdan Zarar Gelmez" isimli popüler bilim kitabı.



Kitap popüler bilim kitabı konseptine uygun biçimde anlaşılması zor bir mesele olan kuantum mekaniği kuramına anlaşılır bir açıklama getirme gayreti ile kaleme alınmış.

Buna karşın kitap insan kavrayışının sınırlarını zorlamaktan da çekinmiyor (eh ele alınan konu yenilir yutulur cinsten olmayınca ).

Bilimsel konulara ilgisi olup derinlemesine bilgisi bulunmayan okuyucular için faydalı bir kitap olduğu kanaatindeyim.
 
eğer düşünme gücüyle ilgili bir kitap okuma fikriyle ilgilenirseniz defalarca silbaştan okuduğum NORMAN VİNCENT PEALE'nin OLUMLU DÜŞÜNMENİN GÜCÜ kitabını kesnlikle tavsiye ederim kadınlara has olarakta SEDA DİKER'in ''ASLINDA GİDEN ERKEK YOKTUR''adlı kitabı kadınlığın eski zamanlardan bugünlere nasıl geldiğini anlatıyor..tabi birde bilinç altı kontrol teknikleriyle tek erkeğin gidişine kitlenmeyip unutmamızı onu affetmemizi geçmişi silmemizi anlatan güzel bir kitap.gene de hayatımın kitabı diyeceğim kitap kesinlikle OLUMLU DÜŞÜNMENİN GÜCÜ.
 
@Şule Çimen

Şu "olumlu düşünmenin gücü" ismi nedeniyle bana "the secret" ı hatırlattı. Konu itibariyle çok büyük benzerlikleri varmı? Son zamanlarda pozitif düşünce yi ele alan kitaplar mantar gibi çoğaldı. Bu konuyu ilk ele alan kitabı merak ediyorum?
 
bu kitap ilk olarak 1953 yılında yazılmış yani konu olarak benzer ancak bunun farkı olumlu düşünceyi olumlu inanmayı tanrıyla birleştirmesi. evren denilen tanrının yarattığı şeyden değil tanrıdan istemeyi öğütlemesi.ısrarla tanrı diorum çünkü yazar hristyn olduğu için sıkça kitapta tanrı die geçmekte.bu durumdan rahatsz olanlar ya da misyoner kitap dienler olabilir ancak anlattıklarında hep dua ederek ii bi insan olaarak başkalarını severek istemek var.bu noktalarla da müslümanlıkla birebir örtüşü yor.benim hayatımı değiştirdi diebilirim
 
Cengiz Erşahin nin Zorluklara Karşı Kendini Ateşle. Yazar kendine güvendiğinden kitap iade garantisi var. Kitap fiyatıda ekonomik 1,95 TL. İnanın bu kitabı bitirdiğinizde yazarın diğer kitaplarınıda alacaksınız benim gibi
 
Kelebek (Papillon), Henri Charriere tarafından 1968 yılında yayımlanan ve yazarının başından geçenleri anlatan otobiyografik romandır. Hiç işlemediği bir suçtan müebbet kürek mahkumu olan Henri Charriere isimli Kelebek lakaplı Fransız vatandaşının mahkumluğu sırasında yaşadığı olayları anlattığı kitaptır. Henri Charriere bu kitapta kürek cehenneminde yaşadıklarını, kaçma girişimlerini ve aklınıza bile gelemeyecek değişiklikteki olayları kaleme almıştır. Gerçek bir yazar olmayan Henri Charriere'in bu kadar akıcı ve samimi bir üslupla yazması da gerçekten takdire değerdir, kitap tüm dünyada ve Fransa'da uzun süreler en çok satan kitaplardan biri olmuş ve yazarına büyük başarılar getirmiştir. Kitap çok beğenildiği için daha sonra filmi de çekilmiştir. Hiç işlemediği bir suçtan ötürü müebbet hapse çarptırılan bir kürek mahkumunun özgürlük uğruna verdiği çabaların hikâyesidir
 
ben ayrıca özellikle kadınlara debbie macomber ın kitaplarınıda öneririm.kitaplarının sayfa sayısı 470 civarı ancak başladığım gün bitiyor.'' küçük mucizeler dükkanı'','' bir yumak mutluluk'',ve ''bahçemde yeşeren umutlar ''her sefernde 4 farklı kadının yaşadığı olayları anlatıyor fakat uslubü ve okuyanın kesnlkle kendini bi karakterde bulması bence yazarın en önemlli tercih sebebi..hep okuynlar bilirler en çok satanlar listesinde zaten
 
Marc Levy'nin Sonsuzluk İçin Yedi Gün adlı kitabını tavsiye ederim. Yazarın diğer kitapları da oldukça güzel ama benim favorim bu kitaptır.
 
Üst