• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlik Kocaeli Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Mahalli Çevre Kurulu Kararları

2019 yılı başlarında aktif olarak kullanılmaya başlayan Kocaeli Atıksu Transfer İzleme Sistemi; KATİS
Dilovası Bölgesi'nde geçtiğimiz aylarda yaşanan kaçak atık su deşarjıyla sebebiyle 'vidanjörlerin de sisteme kayıt olmaları gerekliliği' gibi tedbir kararları Mahalli Çevre Kurulu'nda alınarak dağıtımlı olarak kurumlara ve osb yönetimlerine gönderilmiştir.

Detaylar ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • MAHALLİ ÇEVRE KURUL KARARLARI.pdf
    122 KB · Görüntüleme: 49
Nasıl olacak dediğim bir kısım var! Kocaeli dışından bir vidanjörü düşünelim Kocaeli veya farklı şehirdeki işletmeden atık suyu alsa deşarj etse nasıl bulacaklar?
 
@Gülay vatansever bir vatandaş görecek, cesaret edip şikayet edecek, (etti varsayalım), ilgili müdürlük durumu değerlendirip yerinde tespit yapacak, sonra (olay yerini terk etti ise vidanjör) trafik emniyet aracı arayıp bulacak, tutanaklar tutulacak vs. vs. veee sonra idari para cezası uygulanacak. Tabi bu işlemler olana kadar deşarj edilen atıksu artık Çanakkale Boğazını mı geçer, Cebelitarığı mı geçer Allah bilir.

Benim direk aklıma gelen İŞ AKIM ŞEMASI bu oldu :)
 
@Oğuzhan Keskin şayet fotoğrafta yok ise önce cezayı ödeyecek sonra idari mahkemeye gidecek. fotoğraf gibi ispatlayıcı şeyler olmadığı için ceza geri ödenecek.
 
@Oğuzhan Keskin sadece Kocaeli değil de tüm illerde kayıt zorunlu olsa çözüm olabilir belki. Belki de öyledir.
 
ben şöyle anlıyorum, dışardan gelen vidanjörde gelip isu'dan bu belgeyi alacak sisteme dahil olacak, bu entegrasyonu sağlamayan vidanjörleri belediyenin atıksu arıtma tesisine kabul etmezler zaten, muhtemelen daha sonra bir yazı daha gönderip entegrasyonu sağlanmayan vidanjörlerle atıksu taşımak yasaktır falan diyecekler.
 
@Gülay Hanım aha buraya yazıyorum ilerde haberlerde görürseniz bu yazımı hatırlayın.
Memleketteki tüm vidanjörleri GPS'li bir sisteme kaydedin bizim milletimiz havuz tipi tır dorsesine bıranda serer o atık suyu dereye döker.
 
@Serkan Çiçekay düşünün Düzce'den atıksuyla geldi boşalttı gitti. Bunu takip edemez ki.
 
@Oğuzhan Keskin ibc ile taşır yine taşır. Önlenmesi şuanda imkansıza yakın ama umarım olacaktır.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Videosu için linke tıklayabilirsiniz...


Dilovası'nda İMES Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan çelik halat üretimi yapan fabrikanın atık suları dereye boşaltıldı. Tehlikeli maddeler ve evsel atık taşıma firmasına ait vidanjörü kullanan şoför, fabrikalardan aldığı atıkları dereye boşaltma anını cep telefonu ile görüntüledi. Şoför, görüntülerde fabrikanın atık sularını 02 FT 577 plakalı vidanjörle çekerken, firmanın ve fabrikanın durumdan haberinin olduğunu, kaçak döküm yaptıklarını, fabrikanın kantarına girdiğini belirterek, evrakı gösteriyor. Şoförün, fabrikanın atık sularını aldığı, kantarına girdiği, atık suları dereye boşalttığı her anı görüntülediği ortaya çıktı.
KANALİZASYONA ATIKLARI BOŞALTIRKEN YAKALANMIŞLARDI
Geçen ay Dilovası ilçesinde çevreye yayılan kokulardan vatandaşlar rahatsız olurken, kokunun kaynağını tespit edebilmek için zabıta ekipleri nöbet tuttu. Gece rögarlardan kanalizasyon sistemine kimyasal atıkları boşaltan vidanjörler tespit edildi. Lisansı olmayan araçlarla, kimyasal maddeleri izinsiz ve kaçak döken firmaya 1 milyon 860 TL ceza kesildi.
 
Üst