• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kocaeli dilovası’nda topraktan çıkan atık maddeler

S.Sesler

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Kasım 2010
Firma
Çevre
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


KOCAELİ Dilovası’nda 4 yıl önce yaptırılan Organize Sanayi Bölgelerine ulaşımı sağlayan yolun kenarındaki toprak yığınının çökmesi sonucu ortaya çıkan siyah atık madde, 4 kamyonu doldurdu.

Dilovası’nın Çerkeşli Köyü yakınlarında, yol kenarındaki toprağın yağışlarlarda kayması sonucu altından yaklaşık 100’er kiloluk çuvallar içinde gömülü siyah bir madde ortaya çıktı. Kimyasallarla ilgili
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
üzerine harekete geçen Kocaeli Çevre İl Müdürlüğü ekipleri buraya giderek numune aldı. Numuneler tahlil için TÜBİTAK’a gönderilirken, atıklar da Çevre İl Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından çıkarılmaya başlandı. Önceki gün başlayan ve dün de devam eden çalışmalarda ekipler özel kıyafetler giydi. Buradan çıkarılan atıklar, bertaraf edilmek üzere İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme Anonim Şirketi (İZAYDAŞ) tesislerine götürüldü.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

TÜBİTAK’a incelemeye gönderilen bu kimyasal maddenin ne olduğu analiz sonucu belli olacak.
Çevre İl Müdürlüğü ekipleri, atık maddelerin bulunduğu çuvalların üzerindeki yazılardan hangi firma tarafından kullanıldığının ortaya çıkabileceğini bildirdi. Bertaraf edilmek üzere İZAYDAŞ’a gönderilen atıklardan Organize Sanayi Bölgesi’ne giden yolun altında da olabileceği belirtildi.
Kocaeli Bölgesi’nde, özellikle Gebze, Dilovası ve çayırova sınırları içinde geçen yıllarda birçok noktada kazı yapılmış ve bazıları varillerle, bazıları çuval veya orjinal ambalajlarıyla gömülü kimyasal ve diğer sanayi atıkları çıkarılmıştı.
BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, yol kenarında bulunan ve muhteviyatı bilinmeyen atıkların uzmanlar tarafından alındığını ve lisanslı araçlarla İZAYDAŞ Atık Bertaraf Tesisi'ne gönderildiğini bildirdi.
Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, 2 Mayıs'ta, bir basın yayın organında çıkan "Korkutan Gerçek Toprak Kayınca Ortaya Çıktı" başlıklı
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
üzerine, Dilovası ilçesi Çiçektepe mevkisi GEBKİM Yolu üzerindeki alanda, Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi ve İZAYDAŞ teknik personellerince yerinde inceleme yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, bahse konu alanda, kim ya da kimler tarafından atıldığı belirlenemeyen, siyah renkli toz halinde, çuvallar içerisindeki muhteviyatı bilinmeyen atığın, yoldan yaklaşık 7 metre mesafedeki meyilli alana dökülmüş halde bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olaya el koyduğu ve ilgili koordinasyonun sağlanarak, evvelki gün Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi ve İZAYDAŞ teknik personelleri tarafından olay mahalline tekrar gidildiği aktarıldı. Söz konusu atıkların uzmanlar tarafından alındığı vurgulanan açıklamada, lisanslı araçlarla İZAYDAŞ Atık Bertaraf Tesisi'ne gönderildiği de belirtildi.

Atıklardan, Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından analize gönderilmek üzere ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak 2 numune alındığının kaydedildiği açıklamada, "Söz konusu numuneler analiz için TÜBİTAK'a gönderilmiş olup, çıkan analiz sonuçlarına göre gerekli değerlendirmeler yapılacaktır" ifadesine yer verildi.
 
Bizde işte çevre mühendisliği yapıyoruz ne yazık ki. Firmalara korumak bizim görevimiz çevre değil :)
 
Üst