• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KOI-BOI cihazları

zuhall

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Mart 2009
Arkadaşlar merhabalar, laboratuvarında bu ölçüm cihazlarından olan var mı? Genelde spektoftometre ile KOİ ölçümü yapılıyor diye biliyorum.BOI5 içinse inkibatör lazımmış.

Kullandığınız veya önerebileceğiniz markalar ve cihazlar varsa çok sevinirim.
 
@zuhall

Zuhal Hanım, ne tür bir laboratuvardan bahsediyorsunuz bilmiyorum, spektrofotometreyle KOI yapılıyor fakat en güvenilir ve kesin sonuçlar standart metotla yapılan çalışmalarla elde edilir bu analiz içinde eski tip yakma sistemlerini kullanabileceğiniz gibi Gerhardt gibi markaların COD yakma ünitelerinide inceleyebilirsiniz,
BOI5 için 20 derece sabit sıcaklıkta tutacak inkübatör gereklidir.
 
@zuhall

zuhall koi analizi için genelde açık reflux metodu kullanılır laboratuvarlarda fakat siz galiba olayı daha kolylaştırmak istiyorsunuz ve bunun için kitlerle çalışmanız lazım. koi kit çalışmalarında benim tavsiyem hach lange ürünleridir. Sadece koi içinse basit bi termoreaktör ( hach lt 100 modeli olabilir) ve bi de spektroya ihtiyacınız olacak bunu da hach langeden temin edebilirsiniz.
 
Arkadaşlar Merhaba, KOİ ve AKM ölçümü için mobil cihaz önerebilecek olan var mı ?
KOİ:800 AKM:350 PH 6-10 sınır değerlerini sağlamak için kullanacağız.
 
Bu konuda HACH marka cihaz ve hazır ölçüm kitlerini kullanabilirsiniz. Su analizinde en yaygın kullanılan fotometri markasıdır.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst