• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Koi̇ yüksek çıkıyor.

Hülya Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Aralık 2011
Merhaba arkadaşlar. 200 metreküplük bir paket atıksu arıtma tesisimiz var. Aktif çamur sistemi ile arıtma sağlıyoruz. Tesise sadece tuvalet suyu girişi olmakta. Ve tuvalet temizliğinde yoğun temizleyici kullanilmakta.Suyun çıkış değerleri;
BOİ: 37
KOİ:199
AKM:10
Sorum şu olacak temizlik malzemesi kullanımı koi değerini arttırır mı? Verdiğim değere göre koi yi düşürmek için neler yapabilirim
 
Hiç atiksuda calismadim fakat yerinizde olsaydim numune alip (demir III klorür) ile test ederdim kullanilan temizliyici maddeler neler bilmiyorsunuz sonuc olarak

Benzer Koagülantlardan ekleyip sorununuz çözülüyor mu bakmaniz lazim benim çözümüm bu olurdu oncelikle tabi benzeri tesisde çalışan biri varsa o daha iyi yardimci olur.
 
Merhabalar;
KOİ parametresine hangi metotla bakıyorsunuz? SM 5220 C titrimetrik metot ile çalıştım iletkenlik değerinizi kontrol edebilirsiniz.
Klorür çöktürme yaparak bir daha analizi tekrarlamanızda fayda var. Klorür(İletkenlik) değeriniz yüksek ise analiz sürecinde girişim yaparak doğru sonucu bulmanızı engeller.
 
Üst