• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kojenerasyon ünitelerinin kapsamının belirlenmesi hk.

Zeynep Şenel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ağustos 2012
Merhaba Arkadaşlar,
2 Jeneratör bacası,
3 Isınma kaynaklı bacası, (1950kw*3)
1 Kojenerasyon bacası bulunan bir tesisimin, (1950kw)
EK 1 ve EK 2 kapsamlarında yerini,
EK 2 1.2.2 ve 1.3 olarak düşünmekteyim.
Aceba daha önceden kojenerasyon ve trijenerasyon üniteleri olan tesisi bulunan arkadaşlar var mıdır? Kapsam olarak daha farklı düşünmem gereken noktalar var mıdır? Eklemem gereken maddeler??
Kojenerasyon ünitesi ile ilgili dikkat etmem gereken hususlar hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevap beklemekteyim.
Teşekkürler...
 
Kojenerasyon ünitesi bulunan tekstil fabrikası için GFB aldım. ÇKAGİLHY kapsamındaki yeri:
EK-2
Madde 1.1.2.Gaz yakıtlı tesislerden toplam yakma sistemi ısıl gücü 2 MW ve daha büyük 100 MW’tan küçük olan tesisler
Madde 1.2.2.Gaz yakıt (doğalgaz, sıvılaştırılmış petrol gazı, kokgazı, yüksek fırın gazı, fuel gaz) yakan ve toplam yakma sistemi ısıl gücü 2 MW ve daha büyük 100 MW’tan küçük olan tesisler*
Madde 4.16.Terbiye işlemlerinden kasar (haşıl, sökme, ağartma, merserizasyon, kostikleme ve benzeri) ve boyama birimlerini birlikte içeren iplik, kumaş veya halı fabrikaları.*
 
Teşekkür ederim, Emel Hanım
Uygulamalar, her bir İl Müdürlüğü' nde farklı olduğu için,
Hangi İl Müdürlüğü' nden aldığınızı sorsam ? :)
 
Üst