• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kompost uygulaması ?

Birde bu çıktı kompost uygulamak için tesise ek ünite kursak ? uygulayan işletmeye göndersek ? Ne yapacağımızı şaşırdık..
 
İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne gittiyseniz göreceksiniz. Güzel bir uygulama yapmışlar. Bunu kurumsal iki üç fabrikada da gördüm. Fabrikanın bahçesinde sebze ve meyve ağaçları vardı, kompostu sebze ve meyvelere gübre olarak kullanılıyordu. Firma sahibi ufak bir ödenek çıkarırsa güzel bir çalışma yapılabilir. İkna gücünüzü kullanın :)
 
Süper ? Doğadan aldığımızı doğaya geri veriyoruz. İçeriğinde kimyasal maddeler ve ağır metaller yok. Artık arıtmada kullanılan kimyasallar yerine bio ürünler kullanılmaya başlandı. Gelecekte bu bio ürünlerin kullanılması yaygınlaşacak. Kompost üretme tesisleri hızla artmaya başlayacak. Bizlerin görevi ise bunu tüm sektörlere yaymak. Bireysel olarak ise halkımızı bilinçlendirmekte stk ve yerel yönetimlere büyük görev düşüyor.
 
Özellikle şu firmaya verin diyemem ama kompost üretimi yapan firmalar var. Kompost üretimi için de hazır makineler piyasada mevcut.
 
Atığı ayrıştırıp kompost üretimi özel sektörde kompost üretimi yapan firmalara göndermek iş yükünü arttırmakta. Uygulamalar arttıkça maaşlarda da yapılandırma olsa keşke..
 
Firmalarda kurumsallık çok önemlidir. Bazı durumlarda müşteriler bu tarz uygulamalara dikkat ederler, sosyal sorumluluk projeleri gibi düşünün. Bu tarz çevresel çözümler reklam olarak kullanılır. Kısa vadede olmasa bile uzun vadede geri dönüşü mutlaka olur. Kaldı ki çevremizi korumak için atığı geri kazandırmak iş yükü olarak düşünmemek gerekir.
 
Üst yönetime bu durumu anlatacak sunumu,bilinçlendirmeyi yapmak mesleğimizin amaçlarını anlatmak da bi o kadar zorlandığımız durum ne yazık ki.
 
@TAHA UMUT KORKUT Merhaba ,
Kompost konusunda @Mehmet Emin Ergül hocama katılıyorum.
Söylenilen her şeyi zorluk şeklinde düşünürseniz her şey zor gelir size hayatta.
Şansınızı deneyin iyi ve güzel hazırlanıp insanları veya üst yönetimi etkileyebilecek şekilde karşılarına çıkıp anlatın.
Sonrası onların takdiri olsun .
 
Merhaba arkadaşlar,
Bizim 02 01 03 (bitki dokusu atığı) kodlu atığımız çıkıyor. Dikili / İzmir'de firmamız. Seracılık yapıyoruz. Biz bunu nasıl değerlendirebiliriz. Lisanslı firmalara ücret karşılığı verebilir miyiz ? Çevre Şehircilik belge aramasından bulduğum firmalarla konuştuğumda bizden nakliye + oraya vereceğimiz için ton başına ücret istiyorlar. Normal gübre yapan firmalar bunu bizde satın alıyor. Böyle satış gerçekleştiren var mıdır ? yardımcı olabilir misiniz ? Şimdiden teşekkürler.
 
Üst