• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kömür Cürufları

yadigar can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haziran 2011
Arkadaşlar kömür cürufları asfaltlarda dolgu maddesi olarak kullanılabiliyormuş bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilirler mi?
 
Tam emin değilim ama dolgu malzemesinden ziyade asfaltın karıldığı fırınların içine mıcır malzemesiyle birlikte katıldığını duymuştum. Yanı sıra döner fırınlarda klinker katkısı olarak da kullanılabilmekte.
 
Asfalt plenti tesisleriymiş asfalt yapılan o tesisler. Sordum bir kaç kişiye ama kimse doğrudur asfalt tesisinde kullanılır demedi.
İkincisi de eğer kömür cürufu diye bahsettiğiniz madde apartman vb. kazanlarından çıkan atık kül ise bunu yine çimento fabrikaları alıyor. Yakınınızda lisanslı bir çimento fabrikası ya da benzeri özelliklerde döner fırını olan başka bir tesis ya da beton santrali varsa onlara bir sorun derim.

Peki firma dediğiniz tedarikçinin nasıl bir tesisi var onu öğrenebilir miyiz? Ne türden bir prosesten çıkıyor bu madde, o kısmı da önemli.
 
arkadaşlar kömür cüruflarının depolanması için belediyeye başvuru yapacağım analizlerimi yaptırdım fakat atıkların düzenli depolanmasına dair yönetmeliğe göre kömür cürufunun kodunu bulamadım bu konuda bilgisi olan varmı hangi kategoriye giriyor acaba?
 
Üst