• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kontamine olmuş metal talaşı...

B.Uluçam

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Ekim 2011
arkadaşlar kolay gelsin, bor yağı ile yani soğutma yağı ile kontamine olmuş metal talaşı tehlikeli atık kapsamında mı değerlendiriliyor.
Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
 
12 01 20 olarak belirleyen arkadaşlara bilgi amaçlı sormak istiyorum. neden 17 04 09 tehlikeli maddelerle kontamine olmuş metal atıkları olarak sınıflandırılmıyor. sonuçta metal atık ve hurdalar bir şekilde tehlikeli kimyallarla kontamine olmus durumdadır. Öğütme işlemi kırma ve parçalama işlemleri genellikle plastik parçalar ve hurdalara uygulanmaktadır. 12 01 20 doğru oldugunu kabul edersek 17 04 09 ....... metal atıklara örnek verir misiniz. Teşekürler
 
12 01 20 kod numarası bizim belirlediğimiz değil bakanlık ve tübitakın belirlediği bir kod numarasıdır. Demir talaşı metal işleme alanlarından çıkmakta ve kod başlığı 12 dir. Ayrıca 17 04 09 kod numarası 17 kod başlığı altında değerlendirilmekte ve inşaat ve hafriyat alanlarından çıkartılan atık grubundadır.
 
kontamine talaşlardaki yağ miktarına bağlı olarak tehlikeli ya da tehlikel olmadığı belirleniyor, biz kolayına kaçıp tehlikeli dedik ama sanırım %3-4'den az oranda yağ olması atığı tehlikesiz hale getiriyor.. bu konuda analiz yaptırıp tehlikesiz atık olarak değerlendiren var mı acaba?

ayrıca atık bor yağını direk olarak lisanslı firmaya mı veriyorsunuz, suyunu almak için yöntemler var mı...
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
internette bulabildiğim firmalar bu şekilde daha fazla olabilir. Bor yağını ben de araştırıyorum
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
linkte bakanlığın görüşü var ama tesisi yok gibi :)) Bertaraf firmaları yüksek sayılabilecek fiyatlarla alıyorlar, diğer geri kazanım firmalarını araştırıyorum...
 
@manolyag
Bor yağını direk olarak alan lisanslı firmalar mevcut. 12 01 09 atık kodu ile en son bertarafını gerçekleştirdik.
 
@stefanel
Merhaba,
En son RDF Kontamine Atık firmasına göndermiştim. Bertaraf işlemi gerçekleştiğinden ücret karşılığında alım yapıyorlar.
 
Dilerseniz bor yağı konusunda ben de size bir teklif sunabilirim.

Bununla beraber bildiğim kadarıyla yağ geri dönüşüm firmaları 12 01 09 koduyla geri dönüşüm için bor yağlarını, bakanlığı yazdığı bir yazıya istinaden, kabul edememektedirler.

Saygılarımla
 
Elif Hanım,


Teklifinizi bugün hazırlayıp size mail olarak göndereceğiz.

İyi çalışmalar dilerim

Saygılarımla
 
merhaba arkadaşlar atık bor yağı ve kontamine olmuş metal talaşı acaba hangi lisanslı firmalara verebiliriz teklif sunabilecek arkadaşlar varmı yada bildiğiniz fimalar var mı?
 
@Büşra Akkan

büşra hanım atık kodu belli midir? hangi kod ile göndermeyi düşünüyorsunuz?
 
Üst