• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yönetim Korona Virüsü Sebebiyle Erteleme Duyurusu - Saha Zİyaretleri

Merhaba,
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Duyurusu:

Sera Gazı Emisyon Raporlarının Ertelenmesi Hakkında
17/05/2014 tarihli ve 29003 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik 7. Maddesinin 1 inci fıkrası uyarınca "EK-1'de yer alan faaliyetleri yürüten işletmeciler, her yıl 30 Nisan tarihine kadar bir önceki yılın 1 Ocak- 31 Aralık tarihleri arasında izlenen sera gazı emisyonlarını Bakanlığa raporlamak zorundadır" hükmü yer almaktadır. Devletimizin son günlerde dünyada etkili olan Yeni Koronavirüs (Covit-19) salgınını önlemek amacıyla aldığı tedbirler kapsamında; "Bakanlık, gerekli gördüğü durumlarda bu süreyi en fazla bir aya kadar uzatabilir." hükmü gereği 30 Nisan tarihi referans alınmak üzere, doğrulanmış sera gazı emisyonu raporlarının Bakanlığımıza iletilme tarihi 22 Mayıs 2020'ye ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
atık ve ambalaj bilgi beyanlarına da erteleme gelmelidir ,firma ziyaretlerine ertelemesiyle tutarsız oluyor çünkü bir çok arkadaş firmada veri çıkartıyor mail yoluyla daha çok kurumsal firmalar iletiyor topluca mail atılıp bakanlığa farkındalık oluşturulmalıdır , yoksa birçok kişinin vebaline girmiş olunur
 
Merhabalar ,

01.04.2020 - 13.04.2020 tarihlerinde Birleşik denetimlerim bulunmaktaydı.
KOCAELİ İl Çevre Müdürlüğü ile sağladığım görüşmeye istinaden ertelendikleri bilgisini aldım.

Bilginize..
 
@Fatih Koçak
Fatih Bey Merhaba,
Benim firmaminda birlesik denetimi 8 Nisan tarihinde yapilacakti. En son cuma gunu Kocaeli Il mudurlugunu aradim net birsey yok demislerdi. Simdi sizin yazinizi okuyunca aklima takilan birseyi sormak istedim peki ertelenen denetimler tahmini ne zaman gerceklesir bilginiz var mi? Birde firmalara birlesik denetim ile ilgili gelen yazi tekrar gelir mi? Bizi onceden bilgilendirirler mi?
 
Atık Beyan Sistemi Duyurusu:

2019 yılı atık beyanlarına ilişkin duyuru; - 24.03.2020 00:44​
Atık Beyan Sistemi (TABS) üzerinden 2019 yılı atık beyanları çevrimiçi olarak 7/24 gerçekleştirilebilmektedir. 31 Mart 2020 tarihine kadar ATYÖN/TABS üzerinden atık beyanı gerçekleştiren ve onaylayan tesislerin, gerçekleştirdikleri atık beyanlarına ilişkin düzeltme başvuruları ve bu başvuruların değerlendirme süresi 29 Mayıs 2020 tarihine devam edecektir.
Atık beyanlarına ilişkin yardım videolarına "Yardım Dokümanları" bölümünden ulaşılabilmektedir. Yardım video başlıkları aşağıda yer almaktadır.
1- "Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyan Formu Oluşturma (TABS) - Beyan Edilecek Atığınız Var İse"
2- "Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyan Formu Oluşturma (TABS) - Beyan Edilecek Atığınız Yok İse"
 
Merhaba Nazlı Hanım ,

Tekrar görüşme sağlarsanız ertelendiği bilgisi alırsınız.
Ayrıca yeni tarihin yazısı firmanıza ulaşacaktır. Önceden bilgilendirilirsiniz.
 
Ben Odaya yazdım. Odanın girişim yapması lazım bu gibi durumlarda daha etkili olur. Devlet karşısında muhatap olarak meslek örgütlerini görmek istiyor. İnşaallah son gün açıklamazlar duyarlı davranmaları lazım hatta çok geç kaldılar.
 
Saha ziyaretlerinin ertelenmesi hk yazı;

"Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre yetki almış kişi, kurum ve kuruluşların sahada yapacakları faaliyetler ile ilgili aylık çalışma takviminin hazırlanması, bu takvime istinaden yapılacak aylık ve iç tetkik ziyaretleri, çevresel konularda eğitim programları ve "ÇED Yeterlik Belgesi Tebliği" kapsamında faaliyet yerinin incelenmesi işlemlerinin tedbir amaçlı Nisan ayı sonuna kadar durdurulması uygun görülmüştür.
 

Ekli dosyalar

  • 76804.pdf
    53.5 KB · Görüntüleme: 134
Üst