• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlik Koronavirüsle Mücadele ÇMO İstanbul Üye Dayanışma Ağı

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, yaşadığımız bu zorlu süreci birlikte aşmak için "ÇMO İstanbul Üye Dayanışması" çalışmasını başlatıyoruz.Bu çalışma kapsamında;

?Öncelikle 60 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan üyelerimizi arayacak, sağlık durumlarını takip ederek ihtiyaçları konusunda dayanışma göstereceğiz.

?Ücretsiz izne çıkarılmaya zorlanan, bu süreçte işten çıkarılmış üyelerimize, hak kaybı yaşamamaları için hukuki danışmanlık ve destek vereceğiz.

?Koronavirüs salgını boyunca üyelerimizin zorunlu haller dışında dışarı çıkmamalarını öneriyoruz. Bizlerde üyelerimiz için tüm mesleki söyleşi ve eğitimlerimizi online platformlara taşıyoruz.

Hem kendi sağlığımız hem de başkalarının sağlığı için hep birlikte #SosyalMesafe konusuna duyarlı olalım, bireysel tedbirlerimizi alalım.
İnanıyoruz, dayanışmayla #BirlikteBasaracagiz #BirlikteYenecegiz

Lütfen Koronavirüsle mücadele ve dayanışma anketimizi doldurun;

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


dayanışma1.jpg

dayanışma2.jpg
 
Türkiye’nin koronavirüs haritası kanalizasyondan çıkartılabilecek

Türkiye’de birçok ilin atık suyundan uyuşturucu kullanım haritasının çıkartılmasına öncü olan Adli Toksikolog Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, Sağlık Bakanlığının izin verdiği takdirde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) haritasının da atık sudan çıkartılabileceğini söyledi. Dağlıoğlu, "Birçok insanda koronavirüsün semptomları ortaya çıkmıyor ancak atık sudan çalışma sonrası haritalama ile bölgede virüs erkenden teşhis edilebilir" dedi.

BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPMAMIZ GEREKLİ"

Haritalama sistemiyle bölgedeki insanlara erkenden teşhis konulabileceğini vurgulayan Adli Toksikolog Nebile Dağlıoğlu, “Birçok semptom aslında görülmeden de biz o virüsü taşıyabiliriz. Erken tespit edilmesi önleme çalışmalarını gündeme getirecektir. Şu anda daha çok tedavi üzerinde durulmakta. Bizim bilim insanları olarak hem farklı yüzeylerde hem de atık sularda bu virüsün ne kadar kaldığıyla ilgili birçok bilimsel çalışma yapmamız gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Üst