• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

KPSS Kpss'de atananlar ve hazırlananlar, önerileriniz nedir?

diğdemy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mart 2016
Şehir
Bursa
Firma
GÜLEÇ AMBALAJ PALET SAN TİC LTD ŞTİ
Merhaba arkadaşlar, son sınıf öğrencisiyim ve bu yıl mezun oluyorum kısmetse. Seneye için şimdiden plan yapmak durumundayım ve tahmin edersiniz ki kaygılıyım.. Daha önce kpssye hiç girmedim, sizce mezun olduktan sonra 1 yıl kpssye çalışmalı mıyım yoksa boşuna umut bağlamamalı mıyım? Özel sektörde gözümü çok korkutuyor, gerek tecrübe isteyişleri olsun gerek emek sömürücülüğü olsun..
Evet sizlerden istediğim kpssye hazırlananlardan tecrübelerini hatta varsa atananların önerilerini :)
Mezun olduğumda sudan çıkmış balık misali olacağımı bildiğimden tüm önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler :)
 
Ben mezunıyetimden 22 gün sonra iş başı yaptım. Bı kaç yerle görüştüm ve özel sektörde başladım. Daha sonra özel sektörden devlete geçti çalıştığım yer. Bizlerde sözleşmeli olarak başladık. Benım sana tavsiyem etrafında yenı bıtmış bıtecek ve çevre muh. Arayan iş yerlerine başvur. İlk maaşların illakı düşüktür. Ama sonra yukselecektir yani umarım. Ve mezun olasıya malesef çevre görevlisi belgenı alman gerekıyor. Bıraz da şansın olmalı . Bol şans ;)
 
2013'te mezun olduktan 8 ay sonra işe başladım, o da bir OSGB'de iş güvenliği uzmanı olarak. İlk fırsatta ordan çıktım ve kendi alanıma yöneldim. Hiç kpss düşünmedim, özel sektörde 2 sene düşük ücretlerle çalıştım. Şuanda bir geri dönüşüm firmasında proje sorumlusu pozisyonunda çalışıyorum.
 
forum sitesinde efsanelere kaygılanma. kendin ol, en önemlisi yeni mezun olarak meraklı, araştırmacı, öğrenmeye açık ol. elbet bir gün nasip olacak işe başlayacaksın kendini bir yerlere getirmen için ilk etapta sürekli koçuna amirine sorular sor, kafana takılanı hiçbir zaman acaba ne der deyip sormamazlık etme, bir işle ilgilenirse yardım edeyim deyip o işi sana söylemeden sen öğrenmeye çalış. okulla sektör çok farklı. heybeni her daim doldurmayı hedefle, göreceksin ki aylar, yıllar geçerken o heybene attıkların sana merdiven olmuş ;)
 
Yeni mezunlara ve mezun olacaklara tavsiyem
1- İngilizce muhakkak ögrenin (olmazssa iş bulursun ama asla yükseklere oynayamazsın(dayı şans faktörü hariç)
2-Yırtık olun gür sesli olun kendinizi iyi ifade edin sesiniz gür anlaşılır çıksın çekimser utangaç mıymıy olmayın.Geeretiğinde gürleyin,bağırın çağırın ortalığı parçalayın.iş bitirici olun
3- Etkili ve güzel türkçe konuşun mümkünse kursuna felan gidin.
4- Şu bilgisayarı iyi ögrenin , teknik rapor dilekçe vs nasıl yazılır ,iş planı nasıl hazırlanır nasıl sunulur çalışmalrınızı nasıl karşı tarafa nasıl anlatırım felan filan örnek ileri derece sunum tekniklerine çalışın officede time line proje yönetimi vs hazırlama tekniklerine bakın
5- Güzel giyinin , temiz giyinin ,bakımlı,traşlı olun kendinize saygınız olsun,
6- Yönetmelikleri boş bulduğunuzda sürekli oluyun . Aradığınız bütün soruların cevabı orada yer almaktadır. Çevre ve şehircilik bakanlığın mevzuat sayfasından ulaşabilirsiniz. Hangisinden başlıyayım derseniz Çily, atık yönetimi yönetmeliği, skhkky başlayın, devam ettirin
7-Ara sıra bulduğunuz proje tanıtım dosyalarına bakın ordan bir çok şeyi ögrenebilirsiniz.
8- Birde kolunuzun altında bir ajanda olsun süreklii not alın , hafızanız ne kadar kuvetli olursa olsun not alın,Biri bişey söylese hemen ajandanıza not edin , kendi çalışmalarınızı not edin
9- çalıştığınız iş yerine gelen insanlara soru sorun meslekleri hakkında bu nasıl yapılır bu nasıl olur diye onlardan bilgi edinin(örnek dışarıdan teknik bir servis geldi sizin bölümünüzde sizin mesleğinizle ilğgli bir alanda çalışma yapıyor ise ofise geçip oturmayın başında iş bitene kadar bekleyin ne yapıyor arza neymiş neden kaynaklanmış diye sorun iş bitene kadar başında bekleyin bir çok şey öğreneceksiniz.)
10- Mümkünse piyasada ayakta kalabilmek adına İSG -TMGD belgeleri alın. Paranız ve zamanınız varsa Baş denetçi eğitimlerine gidin
11-AUTOCAD aktif olarak ögrenin Netcad tatlısı olur.
12-İş Hayatını ögrenin mesai nedir. yıllık izin nedir, nasıl çıkılır kaç gün öncesinden dilekçe yazılır vs
13- zaman ve fırsat varken Yüksek Mühendis olunuz, Havanızda olsun...arkadaşınızdan farkınız olsun.
14- İş Dışında da kültürünüz bilginiz olsun roman okuyun,gazete okuyun, haber dinleyin , sosyal etkinliklere katılın ....
BAYANSAN MEMURLUK DÜŞÜNEBİLİRSİN.:)
 
Teşekkür ederim hepinizin tavsiyelerini yazıyorum bir köşeye..
Emin olmamakla birlikte mezuniyetimden sonra 2018 kpss sine hazırlanıp şansımı deneyeceğim, akabinde özel sektör başvuruları yapıp tecrübe edinmeyi düşünüyorum. Bakalım.. hayırlısı demekten ötesine geçemiyorum şuan :)
 
Kesinlikle bende aynı şeyi tavsiye ediyorum. Bırakın kpssyi özel sektörde yükselmeye çalışın. Ben verdiğim emeğe, zamana acıyorum.
 
2015 yılında mezun oldum ve bir süre karar veremedim özel sektör mü kamu mu diye.Sonra hazır 2016'da b grubu alımları varken şansımı denemek istedim.İşe girmedim ve evde kpssye hazırlandım (herkesin böyle bir imkanı olmayabilir bu durumu da göz önünde bulundurmak lazım).Ekim-Kasım gibi başladım çalışmaya.Yoğun bir tempoyla tabi ki.Çünkü puanların oldukça yüksek olduğunu biliyordum 90 alan insan bile atanamama korkusu yaşıyor.Velhasıl branş 1.si oldum ve merkezi atamada atandım.Diyeceğim o ki memur olma isteğin varsa denemeye değer.Bu hedef için 6-7 ayı gözden çıkarmak büyük bir mesele değil bence.Umarım bir fikir edinmene yardımcı olabilmişimdir.Başarılar diliyorum.
 
Dershaneye ben de gittim ama doğru düzgün faydasını göremediğim için derslere falan gitmiyordum artık.Açıkçası sınava belli bir plan dahilinde çalışmadım(saat,çalışma programı vs)Türkçe ve matematik temelim iyidir.Yıllardır çok kitap okurum paragraf sorularında vakit kaybetmedim ki bu sınavda en çok oyalayan da o olmuştu.Genel kültürde ise ocak ayı gibi neredeyse bütün konularım bitmişti diyebilirim (coğrafya hariç sevemedim çünkü bir türlü)Mayısa kadar soru çözdüm, hatırlamadığım konuları açıp kısa bir tekrar yapıyordum.Dershanenin bana en büyük faydası denemeleri oldu, hepsine girmeye çalışıyordum.Denemelerde dershane birincisi oluyordum moral oluyordu tabi.

Konu çalışırken İsem'in videolarından çok faydalandım.Ramazan Yetgin, Engin Eraydın ve diğer hocaların çok yardımı oldu zira işinde çok iyiler.Soru çözerken mutlaka süre tutuyordum.Sınav biraz da zamanı etkin kullanmayı sınıyor bir bakıma.Bazı genel kültür soru bankalarını iki defa çözdüm tekrar olması açısından ama birkaç taneydi daha fazlasına gerek yok bence.Sınıf ortamında denemelere giriyordum genelde motive olabilmek için.

Son olarak bu sınavın hayati olmadığını kabul ederek başladım çalışmaya olmazsa hayal kırıklığı yaşamayayım diye.Canımın istemediği zaman çalışmadım.Sosyal aktivitelerimi de aksatmadım, kitabımı da okudum.Bazen 10 saat çalışıyordum bazen de hiç bakmıyordum.Yani şunu demek istiyorum sınavı hayatın merkezine koymaya gerek yok ama denemeye değer :) Sınav anında da rahattım sanırım çalışmış olmanın güveni vardı dolayısıyla pek heyecan yapmadım.

Ne çok konuşmuşum :) Umarım yardımcı olabilmişimdir.Başarılar diliyorum...
 
Üst