• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Küçük Ölçekli Kırım - Granül Atölyesi

Oktay Eser ORMAN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Kasım 2020
Şehir
Antalya
Firma
-
Herkese merhabalar,

Bir süredir hem forumunuzda hem de internet ortamındaki diğer alanlarda plastik atıkların ( PET-HDPE-PP-PS) kırılıp granül haline dönüştürülmesi ile ilgili küçük ölçekli (↨1-5 ton/yıl) atölye yapılabilir mi bunun araştırmasını yapıyorum. Gerekli ekipman bilgisine ulaştım ancak yasa ve yönetmeliklerde tesislerin büyüklükleri ve lisanslandırmaları için bir alt sınır belirlenmesi ile alakalı bir bilgiye ulaşamadım. Yapmak istediğim şey max 40 M2lik bir alanda ufak bir kırıcı ve extruder ile granül üretmek. Bu nedenle izinler, belgeler, denetlemeler bir atık geri dönüşüm tesisi kadar olacak mıdır? Bu sorunun cevabını aramaktayım.

Herkese iyi forumlar dilerim.
 
Oktay Eser ORMANÜstad merhaba,

Geri kazanım tesislerinde alan olarak belirli bir sınırlama yoktur. Ancak 40 m2'lik alan benim düşünceme göre çok küçük kalır. İş sadece geri kazanım ile bitmeyecek. Granül üreteceğin için hava emisyon konulu çevre iznide almanız gerekir. Atıkların depolanacağı stok alanları çok dar kalacaktır. Bu da dezavantaj durum yapacaktır. Allah korusun bir yangın çıksa bölümler arası kısa olduğu için diğer atıklara sıçrama riski fazla olur. Ayrıca ortam havalandırmasının yeterli ve iyi olması gerekir. Bence en az 600 m2 alandan başlayarak bu işi yapmam daha faydalı olacaktır.
 
Üst