• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

kül ve cüruflar

Serpil Yumrukaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Haziran 2011
merhabalar,

katı yakıtlı kazanımızdan kaynaklanan kül ve cürufları hangi yönetmeliğe göre bertaraf edilmesi gerektiği konusunda bilgisi olan arkadaş var mı?
 
Merhaba, Atık Yönetimi Genel Esaslarına ilişkin yönetmelikte atık listesi var, 10 uncu madde 'ısıl işlemlerden kaynaklanan atıklar'. Alt maddelerinden biri atığınıza uygunsa, atık yönetimi başkanlığından bertaraf tesisi arama motoruna atık kodunu girin, size bertaraf tesisi iletişim bilgilerini verecektir.
 
Kül ve cüruf tehlikesiz atık kategorisine giriyor. Nasıl bertaraf edeceğinize ve miktarına göre tabi olduğunuz yönetmeliklerde değişir sanıyorum.
 
Kül ve cüruf: tehlikesiz inert atık olarak değerlendirilir.

Şartlar uygunsa çimento fabrikalarına katkı maddesi olarak verebilirsiniz.
Olmuyorsa katı atık depolama sahalarına (belediye) gönderirsiniz.
 
cüruf analizi yaptırmam gerekiyor tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğinde atıkların düzenli depo tesislerinde depolanabilme kriterleri tablosuna göre mi analiz yaptırıyoruz? bir de bu tabloda BTEX, PCBs gibi kriterlerin limit değerleri yok bu tabloda bunlar için analiz yaptırılmayacak anlamına mı geliyor? bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba
 
@Erol BÖLEK
Analiz sonrasında mı tehlikesiz oluyor yoksa analiz yaptırmadan da tehlikesiz atık olarak sınıflandırabilir miyiz?
 
benim çalıştığım firmada hava filtresi tozları ve ergitme sonrası cüruflar mevcut.
bunların bertarafı için lisanslı firma araştırıyorum.
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
 
@Olcay ÇETİN

Cürufları bertaraf ettireceğiniz tesise verebilmeniz önce ek-2 analizleri yaptırmanız gerekmekte. Tehlikesiz olduğunu bu analiz neticesinde belgeledikten sonra tehlikesiz atık depolama veya bertaraf tesisleri kabul ediyor.
 
Üst