• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kullanılmış Kağıtların Geri Kazanılması

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Hızlı nüfus artışı, konforlu hayat şartlarının gelişmesi, şehirleşme, okuma alışkanlığının artması, matbaacılığın ve ambalajlama sanayisinin gelşimesi, kağıt - karton tüketimini arttırmaktadır. Ülkelerin kağıt tüketimi gelir seviyeleri ile değişmektedir. Bir ülkede kağıt tüketim hızı kişi başına yada tüketilen kağıt miktarı ile belirlenmektedir.Birimi:kg kağıt/kişi/yıldır.Yani bir ülkede bir yılda tüketilen kağıt miktarını o ülkede yaşayan insan sayısına bölünerek kişi başına tüketilen kağıt miktarı tespit edilmektedir. Kullanılan ofis kağıtlarının bir kısmının (kitaplar, arşivler, yazışma,çeşitli mahkeme dosyaları v.s.) ömrünün çok yıllı olduğu unutulmamalıdır.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan bu dökümana ekten ulaşabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • kagit.pdf
    444.8 KB · Görüntüleme: 142
Atık Kağıt Geri Kazanımı

Türkiye’de günde 70.000 (yetmiş bin) ton çöp üretiliyor.Bu çöplerin büyük bir kısmını “vahşi çöplük” adı verilen sahalara gelişi güzel bırakılıyor.Oysa daha bir yüzyıl öncesine kadar insanlar bu rakamın yüzde biri kadar bile tık üretemiyorlardı.İşte bir yüzyıl boyunca arda görülen bu yüksek fark bu işin vahametini bize kısaca özetliyor.Elbette bu artışın birçok nedeni var.Gelişen dünya düzeni ve teknolojik gelişmelerle doğru orantılı olarak artan sanayi atıkları.Kimyasal maddelerin artık her alanda kullanılması ,petrol yan sanayiinin ve ürünlerinin hayatımızın içine iyice girmiş olması ve bu gibi etkenleri sayabiliriz.Ayrıca en büyük nedenlerden biri olan ambalajı unutmamakta fayda vardır elbette.Çünkü ambalaj yoktu,israftan korkulurdu,yiyecekler hayvanlara verilir yada toprağa geri döner veya döndürülürdü.

Yüzyıl önceki yöntemler bugün de geçerli,ama çöplerin insan ve çevre sağlığına zarar vermelerini önleme amacıyla kullanılan yöntemler için bile zamana,paraya ve enerjiye gerek vardır.Belediyeler bugün bütçenin üçte birini temizlik hizmetlerine harcıyor.Sonuçta her tüketim ,onun atıklarının çevreye zarar vermesini önleme için yeni bir tüketimi de beraberinde getiriyor.Bu nedenle çöpü üretip geri kazanmasının yerine .mümkün olduğunca az çöp üretmek kalıyor.Bu anlayış,atıkların çevreye zarar vermesini önlemek için kullanılan yöntemlerden çok daha basit yöntemler gerektiriyor.Bir ürünü almadan önce gerçekten ihtiyacımız olup olmadığını düşünmek yada ürünü kullandıktan sonra farklı amaçlarla da olsa tekrar kullanmak gibi yöntemler çöp miktarının azalması için yeterli nedenlerden biridir...

Kaynak : Özlem SEDEN 2001
 

Ekli dosyalar

  • atikkagitgerikazanimi.pdf
    133.3 KB · Görüntüleme: 70
Üst