• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kum ocaklarında aat proje onayı hakkında?

Recep Harmandar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mayıs 2009
Kum-Çakıl Ocağı ve Kırma Eleme Yıkma tesisi (Maden kanunu 1A grubunda malzeme çıkarılan ocak) yıkama sularının arıtımı ile ilgili .
Eldeki veriler :
- PTD 'de yıkama sularının dinlendirildikten sonra sisteme geri çevrildiğini ve deşarj edilmediğini taahhüt etmiş yalnız, firma taahhütünü çiğneyip yıkama suyunu deşarj ettiği için ceza yemiş ve taahhütünü gerçekleştirmek için ek 6 aylık bir süre almış durumda .
Ayrıca kurulumu yeni biten bir Beton Santralinide tesise eklenmiş durumda.

Şimdi durum bundan ibaret biz PTD'de taahhüt edilen sisteme geri çevrilme durumu yerine Beton Santralinin ve Yıkama-Eleme Tesisininin atıksularını bir kanal vasıtasıyla birleştirip mevcut debiye göre 3 veya 4 gözlü bir fiziksel arıtmadan geçirerek deşarj etmek ve deşarj iznine başvurmak istiyoruz . bu mümkün olabilirmi ve PTD de taahhüt edilenin dışına çıkmamız bize bir sorun yaşatırmı şayet yaşatmazsa PTD bir revizyon yapılması gerekir mi ..

ayrıca proje onayı ve analizler hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlardan kimler hazırlayabilir yeterlilikleri harc ve ücretleri nelerdir bilgi almak isterim .

Not: bu tesis emisyon konusunda muaf edilmiş durumda .
 
Bir dilekçe yazarsın ve PTD taahhüttümüz ... şekilde ama biz .... şeklinde değiştirmek istiyoruz diye. onlarda A.A.T proje onayı ve deşarj izin konulu çevre izni almanız şartıyla uygulanabilir gibilerinden geri dönüş yaparlar.
 
ptd yenilenmesi değilde bilgilendirmeyle taahüt etmeniz gerekmektedir.
beton santrallarının analiz değerlerini sağlamak geerekmektedir. proje onayı ile ilgili yeterlilik almış firmalar dosya hazırlıyorlar.
analizde akredite lablar var görüşme yapmanız gerek.
 
@Olgun Akman
Bahsini ettiğiniz değerler bunlar sanırım bu değerler yıkama eleme ve beton santrali için aynı olduğundan ikisini tek bir fiziksel arıtma ile aradan çıkarmamızda bir sakınca olmaz sanırım .
SKKY
Tablo 7.5: Sektör: Maden Sanayii (Çimento, Taş Kırma, Karo, Plaka İmalatı, Mermer İşleme, Toprak
Sanayi, ve Benzerleri)

PARAMETRE

BİRİM
KOMPOZİT NUMUNE
2 SAATLİK
KOMPOZİT
NUMUNE
24 SAATLİK
ASKIDA KATI MADDE (AKM)
(mg/L)
100
-
KROM (CR+6)
(mg/L)
0.3
-
YAĞ VE GRES
(mg/L)
10
-
pH
-
6-9
6-9
(Ek satır:RG-24/4/2011-27914)
Renk
(Pt-Co)
280
260
 
@Recep Harmandar
Bişey değil bide havuzlar çabuk doluyor. Ve tıkanma sorunları oluyor sürekli bakım ve temizlik yapılması gerek. İyi bir firmayla çalışmanızı öneririm.
 
@Olgun Akman
iyi firma ile çalışma derken proje hazırlatma aşamasında mı ? evet havuzlar büyüklüklerine göre yarım gündede dolabiliyor 2 gündede mevcut yerin ve debinin durumuna göre bu süreyi 4 güne çıkarabilirsek makine ekipman yönünden sıkıntı yaşamayız temizliği yapılır yanlız temizlenen bu mil için ekstra bir önlem gerekirmi bir döküm sahası ayarlayıp ruhsatlı alan içerisinde susuzlaştırılıp çeşitli amaçlarla kullanılsa sıkıntı olurmu analiz falan gerekir mi ?
 
Üst