• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kum tutucular la ilgili çizim yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

Sena AYALTI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2020
Şehir
Ankara
Firma
Okuyorum.
Merhabalar, bölüm derslerimden unit Operations of environmental engineering Dersi kapsamında kum tutucuları ön üst ve yandan görünüşlerini autocad olarak değil de el ile teknik resim formatında çizmem gerekiyor fakat konu hakkında çok bilgiye ulaşamadım rica etsem yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhabalar Ercan Bey, şöyleki kum tutucular hakkında çok araştırsam bile kapsamlı bir bilgiye ulaşamadım. Bu sene ilk defa kendi bölüm derslerimi görüyorum ve dersler de online işlendiği için de arıtma tesislerine çok hakim değilim açıkçası ödev kapsamında bizlerden dikdörtgen kum tutucuların en kesit, plan ve perspektif çizimlerini çizip boyutlandırmamız istenmişti bir şekilde çizimleri bulabildim ama hesaplama kısımlarını bulamıyorum eğer bildiğiniz bir konuysa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Bazı dosyalar ekliyorum mesajıma. Umarım işinizi görür. 1. si Bakanlığın yıllar önce hazırladığı tipik bir AAT örneği küçük belediyeler için.
 

Ekli dosyalar

  • 5000 lik Tip AAT (alternatif 2).rar
    5.2 MB · Görüntüleme: 140
  • Havalandırmalı Kum ve Yağ Tutucu Model (1).pdf
    524 KB · Görüntüleme: 115
  • Atıksu Arıtımında Kullanılan Izgara ve Kum Tutucuların Hidrolik Destekli Tasarımı.pdf
    749 KB · Görüntüleme: 102
Merhaba arkadaşlar ön çökeltme havuzunun tasarımı ve çizimi var mı acaba
 
Üst