• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kumburgaz'da "çılgın proje"

Yavuz Şimşek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eylül 2009
6645_2.jpg
ÇORLU'ya katı atık tesisleri yapmak üzere "saldırılar"sürerken, Silivri'ye bağlı sahil kenti Selimpaşa'ya da 400 bin kişilik bir "arıtma" tesisi yapılacağı son anda öğrenildi. Aynı Çorlu'da oynanan ÇED raporu oyunları gibi...

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, bu tesisi ‘b.k çukuru’ olarak nitelendiriyor. Bu zamanla 2 milyon kişilik bir çukura dönüşecekmiş. Bunun için 250 dönümlük bir yer bulunmuş.
Korsan “Kimse Selimpaşalılara böyle bir tesis ister misiniz diye sormadan, oldubittiye getirerek, bakın ne de güzel bir tesis, 2 milyon kişinin atığını sizin beldenize getireceğiz diye sanki müjdeli bir haber veriyorlar!” diyor.
Belde halkının haberi yok; son anda toplantının yapılacağını bir kahvehanedeki 10-15 kişiye küçük duyuru kâğıtlarıyla bildirmişler. Yani ÇED raporu için bir oldubitti duyurusu!
Kumburgaz’ın, Kamiloba’nın ve Celaliye’nin atıkları da bu tesiste arıtılacakmış. Yani siz Kumburgaz’da yapacaksınız, atıklarınız Selimpaşa’ya gelecek, orada arıtılıp, denize salınacakmış. Bu tesis üstelik geçen yılki sel felaketinin yaşandığı dere yatağında...
ÇED raporu için böyle bir ‘tiyatro’ nasıl oynanır?
Sitelerde oturanlar tepki gösteriyor: “Bu pis kokuyu nasıl çekeriz?” diyorlar. Sonra tesisten çıkarılan arıtma çamurunun son depolama yerine götürecek bu kamyon trafiği nasıl çekilir?
Kumburgaz, İstanbul’un en temiz sahiliydi; ilk sahil evini burada Zeki Müren yapmıştı.
Dernek başkanı Ali Korsan, “Bizi kandırıyorlar. Normal olarak beklenen ÇED toplantısı yapılır, ardından Ankara’da görüşülür, tesisin yapılıp yapılmayacağına karar verilir” diyor. Ama öyle yapılmıyor.
Bir arıtma tesisine kimse karşı gelmemeli. Ama böyle bir yer daha önceden planlanır. Ama böyle bir şey yok; yanlış yeri Büyükşehir dayatıyor.
Politik bir tercih sonucu Başbakan tarafından duyurulan ‘Kanal İstanbul’dan sonra bir başka çılgın proje de bu olmalı!
Bu yoğunluğa ne kanalizasyon, ne ulaşım, ne de su sağlanır.
İstanbul büyüyormuş; yeni bir havaalanı daha gerekli; yap tarlaya... Veliefendi Hipodrumu şehir içinde kalmış, Silivri’ye taşıyalım; yerine de villa yapalım. Tarlaların ortasına cezaevi yapalım, konutlar, üniversiteler, yapalım.
İstanbul ve Trakya coğrafyası güzelleşmiyor, yağma ediliyor.
(Not: ‘Anadolu’yu Vermeyeceğiz’ eylem grupları Ankara’ya sokulmuyor. Anadolu’nun orman, vadi, dere, tepelerinin HES’lere, maden ocaklarına kurban edilmemesini istiyorlar. Nedense kendileri ile konuşmaktan çekiniliyor. Demek ki bir ‘ayıp’ var.‘vermeyoz.net’ten takip edebilirsiniz.)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


6645_2.jpg
 
Üst