• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Küresel İklim Değişikliği, Orman Yangınları ve Ekolojik Etkileri

ezgi.oz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2009
Firma
PEGİ TEKNİK ENERJİ
Arkadaşlar Merhaba,

Son bir haftadır yaşadığımız çevresel felaketle ilgili odamızın ve meslek gruplarımızın görüş bildirmekte zayıf kaldığını hissetmeye başladım.

Bu ekolojik yıkımın nedenlerini, sonuçlarını, çözüm önerilerini Çevre Mühendisliği penceresinden inceleyip ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşalım.

Ben bir insan, bu ülkenin vatandaşı ve bir çevre mühendisi olarak ciddi üzüntü içindeyim.

En azından yapabileceklerimizi tartışalım.

Konuyu görüşlerinize sunar, iyi günler dilerim.
 
Mesleki odamızın bizi asıl şimdi temsil ettiğini görmemiz gerekiyor.. Eğer mesleki odamız bu temsiliyeti yerine getiremezse ÇMnet'e üye bütün arkadaşlarımdan bir ricam var, bağlı olduğunuz ÇMO şube veya temsilcilik seçimlerinde bu tür çalışmalara katkısı olacağını düşündüğünüz ekiplere mutlaka mutlaka oy vermeye gidiniz. Oy verilecek ekipler zaten seçim öncesi belirleniyor, aday ekipleri yetersiz görünüyorsanız kendinizin içinde bulunduğu ÇMO aday listelerini hazırlayıp aday olunuz..

Geçmiş dönemde iyi çalışmalar yapmış arkadaşlarımız hükümet temsilcilerine önergelerini ilettiği, yasayı değiştirmeye çalıştığı için ağır eleştiriler almıştı, eğer dün böyle davrandıysak yarın gelecek ekiplerin tam tersi şekilde çalışması kaçınılmaz olacaktır.

Peki biz ne yapabiliriz, şuan inanın yangını söndürmeye çalışan arkadaşlarımıza yardım etmekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.
 
Son düzenleme:
Park, piknik, yayla vb. yeşil alanlarda gidildiğinde hiçbir atık etrafta bırakılmamalı, cam atıkların yangın kök nedenleri olduğu biliniyor en azından elimizden geldiği kadarıyla etrafı uyarmalı farkındalık oluşturmalı ve önlem almalıyız. Bu farkındalığı da ilkokul çağındaki öğrencilerin ders müfredatına ekoloji dersi eklenerek küçük yaştan itibaren öğretilerek oluşturabiliriz.
 
Bölüm eğitiminin ülkemizde yeterli seviyede multi-disipliner olamaması eleştirisi ile başlayacağım. Eğitimin yetersiz olma gerçeğinin yanında elimizdeki diplomanın devletteki yetki sorununun da tartışmaya açılması elzem.

Bakanlık yetkilileri sanıyor ki çözümümüz doğru. Hayır. En büyük örnek müsilaj olayı. Küresel İklim Değişikliği gerçeği karşımızda, engelleyemeyeceğimiz parametreler de var (Deniz suyu ısınması) lakin siz olayları daha da hızlandırıcı eylemlere girişiyorsunuz. Atıksu Arıtma Tesisi yapmak çözümün sadece başlangıcı. İşletecek işsiz. Daha dün açtılar eğitim başvurusunu. Havzalar arası su iletme olayını aştık artık havzalar arası kirlilik taşımaya başladık bu bile yeterli.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Serhat A.Evet size kesinlikle katılıyorum. Eğer eğitimlerimiz yetersiz görülüyorsa lisans eğitimlerimizin içerikleri düzenlenebilir bu anlaşılabilir bir şey. Fakat mezun olan insana kendi işini yapabilmesi için eğitim, sınav, belge gibi zorunluluklar alenen mesleğimizin aşağılanmasıdır.
 
Üst