• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle Denge Girişinde yanlış atık kodu ile giriş yapılması

karabahar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Ocak 2017
Şehir
İzmir
Firma
İnovatif Çevre
Merhabalar,
Tesisimde tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi ve geri kazanım konulu GFB si mevcuttur. Kütle denge girişleri sırasında tehlikesiz atık toplama ayırma belgesinde yer alan atık kodu ile sisteme giriş yapmış bulunuyorum. Ama GFBsine giriş yaptığım atık kodu işletilmemiş. (Bunu sonradan fark ettim) Bu nedenle bakanlıktan eksiklik bildirimi yapıldı. Şimdi sistemden onayın kaldırılmasını talep edeceğim ve atık kodunu GFBde yer alan kod ile değiştirmeyi düşünüyorum ama değiştirmeyi düşümdüğüm atık kodu çokta uygun bi kod değil. Bu konu ile ilgili bakanlık bana sıkıntı yaratır mı kabul eder mi ? Farklı bi yol izleyebilir miyim ya da GFB'ye bu kodu ekletme şansım olur mu?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
karabaharMerhaba, lisansınız da bulunmayan bir kod giriş yaptığınızda sistem uyarı verir. Bu kod tehlikesiz atık toplama ayırma belgesinde mevcut olabilir mi? Eğer her ıkisinde yoksa bu kodla alim yapmak doğru olmaz. Bakanlık veya il çevre sıkıntı yaratabilir. Bir de kod nedensize göre uygun değil? Tehlikesiz atık toplama ayırma ve geri kazanım lisansına atık kodu ekleyebilirsiniz.
 
Kod Tehlikesiz atık toplama ayırmada mevcut ama geri kazanım da mevcut değil. Şu an izin lisans süreci devam ediyor sistemde belge alındıktan sonra evet eklenebilir ama izin sürecinde bu durumu nasıl yönetirim bilmiyorum. Atık kod uygun olmama nedeni de ahşap tozu olarak aldığım ürüne ahşap olarak kod vermek doğru değil gibi geliyor ve bu durum bakanlık tarafından sorun olur diye düşünüyorum.
 
Çevre izin ve lisans yönetmeliğinde kod ekleme ile ilgili şu işte geçmektedir; Çevre izin ve lisansı belgesi bulunan bir işletme, belgesi ekinde belirtilen ve tesisine kabul etmesi uygun bulunan atıklara ilave olarak çevre izin ve lisansı belgesi geçerlilik süresi içerisinde yılda bir defaya mahsus olmak üzere mevcut prosesinde bir değişiklik yapmasını gerektirmeyecek nitelikte olan atıkların eklenmesi talebinde bulunabilir. Sunulan iş akım şeması ve proses özetinde yapılacak değerlendirme sonucunda talebin uygun bulunması durumunda mevcut çevre izin ve lisansı belgesi geçerlilik süresi değişmemek kaydıyla belge yeniden düzenlenir. Siz o kodu başka bir tat veya geri kazanım lisansına çıkış yapın. Eğer ahşap tozunu sürekli alıp veri kazanım işlemi yapacaksanız lisansınıza ekletin ve doğru kodu kullanın.
 
arkadaşlar merhaba ,
ambalaj atığı toplama ve ayırma tesisinde çalışmaktayım yakın zamanda çevre izin ve lisan belgesini aldık yalnız tehlikesiz atık toplama ve ayırma belgesi yok
benim başvuru yapmam gerekıryor mu
bu belge nedir , hangi tesislerin alması gerekiyor hangi şartlar aranıyor ve nasıl alınır ?
 
Eren üstadım merhaba, eğer tehlikesiz atık geri kazanım lisansınız varsa tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alınmasına gerek yoktur. Geri kazanım lisansı ile atık üreticisinden atık alabilirsiniz. Ancak tehlikesiz atık geri kazanım lisansı yok ise tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alabilirsiniz. Gerekli şartlar için bazı tehlikesiz atıkların geri kazanım tebliğini incelemenizde fayda var.
 
Merhaba,

Bu belgeyi almak zorunda değilsiniz. Ambalaj atığı toplama ayırma belgesi ile 15 01 01 'den 15 01 09'a kadar olan atıklarla ilgileniyorsunuz. Tehlikesiz atık toplama ve ayırma alırsanız, bu kodlar dışındakini alıyorsunuz. Örneğin; 150102 plastik ambalaj iken 200139 plastik diye geçer. Hangi atık kodu ile almak istiyorsanız, o belgeyi edilmeniz gerekiyor. Ayrıca Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma için sistemden değil, dilekçe ile İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Şartlar için bağlı bulunduğunuz İl Müdürlüğü sitesine bakabilirsiniz.
Mesela Tekirdağ ili için fiziksel şartlar:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Tekirdağ ili için başvuru evrakları:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst