• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle Denge Sistemi

@E.Özlem Özdemir Özlem Hanım Merhaba,

GTİP koduna karşılık gelen kodlar için Atık Yönetimi Yönetmeliği eklerine bakıyoruz. İsterseniz ben size linkleri paylaşayım. Yine takıldığınız bir yer olursa yardımcı oluruz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Olgaç Sürmelihindi Sanırım yanlış anlattım durumu. 7404.00.10.00.00 gtip kodu ile hurda bakır ithalatı yapılmış. Bu Hurda bakır için beyanname, fatura vb. belgelerde atık kodu yer almamaktadır. Atık Yön. Uygulaması Kütle denge sistemine Gelen Tehlikesiz Atık olarak girişini yapmak için Gtip koduna karşılık bir atık kodu belirlemek için soru sormuştum.
 
@E.Özlem Özdemir Gümrük müdürlüğünün hazırladığı fatura da atık kodu yazmıyor. Atık çıkan firmanın düzenlemiş olduğu fatura veya beyannamede atık kodu yazıyor. Yurt dışından almış olduğunuz atık için kullanılan GTİP numarası sizin lisans ekinde bulunan atık koduna denk gelmektedir ve onu da siz belirleyeceksiniz.
 
herkese merhabalar. Kds sistemine ağustos ayına ait bir faturayı eklemeyi unutmuşum:agla: izin lisans süreci içerisindeyiz aynı zamanda. en acil şekilde ne yapabilirim şu anda ve kds lerimi onaylamıştım kasım sonunda.
 
öncelikle teşekkür ederim. bir defaya mahsus kaldırılacak yazıyor fakat bizim daha önceki yıllarda da böyle bir durum gerçekleşmiş. bir problem olmaz heralde? bir de onayın kalkması ortalama kaç gün sürer bilginiz var mı
 
@Elif Esin Yalçın Siz başvurunuzu yapın, ilgili kurumun kabulune kalmış bir durum sistemi açıp açmamak, geçerli bir sebep sunarsanız açacaklardır diye tahmin ediyorum. ama ne kadar süre zarfında sisteminize açarlar veya dönüş yaparlar bir bilgim yok.
 
kds'de ithalat faturalarını gümrükten malzemeyi bizim adımıza alan aynı zamanda da faturada da ismi yazan firmayı mı yazmalıyım yoksa atığın ilk çıkış noktası olan yurtdışındaki yeri mi yazmalıyım? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Merhaba,
Tehlikesiz atık(hurda plastik) geri kazanımı ve ambalaj atığı geri kazanımı yapmaktayız. Tesise gelen atıklar seçme eleme yöntemiyle ayrıştırılmaktadır. Ayırma işlemi sonucu oluşan atığın kodu 07 02 13 olarak belirlenmiştir. Öncelikle ben bunu hurda plastikler için KDS yaparken proses çıktısı olarak göstermem gerekir, değil mi? Ayrıca ambalaj gelip ayırma işlemi yaptığımda da ambalaj bilgi sisteminde Ek 8-C Fire ve Stok Bilgileri kısmında aldığım atığın cinsinden fire oluşturacağım değil mi?
Ek olarak tesiste elek yakma işlemi gerçekleştiriliyor ve bu esnada da bacanın filtresinde toz oluşuyor. Bu tozun kodunu da 10 01 01 olarak belirledik. Yine aynı şekilde KDS'de proses çıktısı kısmına gireceğim ama ambalaj bilgi sisteminde bu atığı hangi bölümde tanımlamam gerekir? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
 
Ceren hanım merhaba, atık üreticisinden almış olduğunuz atıkları cinslerine göre ayrıştırma yaptıktan sonra bu atıkları prosesinizde geri kazanım sonucu yarı ürün veya ürün haline getirdikten sonra ambalaj bilgi sistemi ve kütle denge sisteminde atık girişi ve sattığınız ürünlere istinaden ürün çıkışı yapacaksınız. Diyelim ki almış olduğunuz atıklarda ayrıştırma sonucunda işinize yaramayan atık çıktı diyelim. Bu tür atıklara bakiye atık denir ve lisanslı firmalara verilir. Çıkış işlemi için ise giden tehlikesiz atıklardan çıkış yapılır. Ayrıca atık üreticisinden almış olduğunuz atıkların hangi prosesten çıktığı önemli ve bu prosese göre atık kodu belirlenir. Eğer sizin lisans kapsamında bulunan atık kodlarını alabilirsiniz. Bunu hatırlatmakta fayda var. Almış olduğunuz atıklara istinaden geri kazanım sonucunda fireniz oluşabilir. Zaten fire miktarı kapasite raporunda yapılmıştır. Örnek vererek açıklayayım; atık üreticisinden 150102 atık plastikten 300 ton aldınız. Geri kazanım sonucunda 200 ton granül imalat ettiniz. Elimizde 100 ton atık kaldı. Bu atık yolda gelirken yağmurdan etkilendi diyelim ve siz de bunu hesaplayarak 10 ton çıktı. Stok hesabı yaparken: gelen atık-çıkan atık-ürün-fire=300-0-200-10= 90 ton ay sonundaki atık stoğudur. Bu fireyi siz kendinize göre hesaplayabilirsiniz. Nisan ayında stoğunuz çoktur ve azaltmak istiyorsunuz. Kapasite raporunda hesaplanan fire miktarı kapsamında +,- baz alarak firenizi hesaplayabilirsiniz. Elek yakma sonucu çıkan atıkları belirlemiş olduğunuz atık kodu ile çimento fabrikalarına verebilirsiniz. Bu atığı fire olarak sisteme kaydedebilirsiniz. Zaten bir sonraki yılın atık beyanı döneminde tabs'ta beyan yapacaksınız. ??
 
arkadaşlar merhaba. kds ile uğraşıyorum da aylık raporlara baktığım zaman 2019 mart ayında bizde olmayan tehlikeli atıkların mart ayında tesis dışına gönderilen bölümünde belirli miktarlar var. gelen giden faturaları sistemden kontrol ettim proseslerime baktım fakat ben böyle bir işlem gerçekleştirmedim. nasıl halledebilirim bu durumu?
 
Üst