• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle Denge Sistemi

Entegre çevre bilgi sistemi üzerinden daha önce tesise ait herhangi bir beyan yapılmışmı? Yani proses tanımlamaları mevcutmu sisteminizde ?
 
sisteme ilk defa çevre görevlisi olarak atandım. GFB ağustos ayında alınmış, eylül ve ekim aylarının girilmesi gerekiyor sanırım. kayıtlı proses listesine tıkladığımda R5 ve R12 görmekteyim.
 
Size gün içerisinde müsait bir anda ulaşıp detaylı anlatacağım. Bu süre zarfında zamanı olan bir arkadaşta yanıtlayabilir.
 
Orhan Bey Merhaba, müsaade varsa kütle denge işlemleri ile ilgili olarak ben slayt hazırlamıştım onu paylaşabilirim.

Çevre çalışmaları

Sema Hanım Merhaba, kütle denge ile ilgili sorularınızın yanıtını buradan bulabilirsiniz.
 
Teşekkürler Olgaç bey emeğinize sağlık.. fakat sistemde bununla alakalı bi kaç noktada sorun yaşıyorum orhan bey tekrar bana ulaşırsanız sevinirim..
 
Gelen tehlikesiz atık girişlerinde atık kodlarını görebiliyorken, Giden tehlikesiz atık bölümünde hiçbir atık kodu çıkmamakta, kds de de proses çıktılarında kodlar gözükürken, girişte hiç bir kod gözükmüyor
 
@SEMA BALKAYA
Sizin tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi veya geri kazanım lisansı mı var? Atıkları proses işlemlerinden yapınca atık kodları çıkması lazım. İlk başta hangi belgeler mevcut?
 
Almış olduğunuz tehlikesiz atıkları geri kazanım sonucu ürün oluşacak. Ne ürün oluşuyorsa sistem üzerinden kod vererek tanımlamanız lazım. Diyelim ki granül imalatı yapıyorsunuz. Kod olarak Granül-01 (pp) verebilirsiniz. Atık giriş ve çıkışlarda dediğim gibi proses işlemlerinden yapmanız gerekmektedir. R-5 geri kazanım r-12 toplama ayırma için verilen kodlardır. Siz bunlara göre işlem yapmalısınız. Sizin lisans ve toplama ayırma belgesinde hangi atık kodlarını alacaksanız ona göre giriş yapmalısınız. Çıkış yapacağınız tehlikesiz atıklarda karşı firmanın atık kodu dikkate alınır.
 
geri kazanımda yalnızca plastik kırma işlemi uygulanıyor, r12 girişlerinde tanımlama yapmama rağmende atık kodu arattırdığımda arama kriterlerine uygun atık kodu bulanamadığı yazıyor. aynı şekilde giden tehlikesiz atık girdileri yapmaya çalıştığımda da bununla karşılaşıyorum.
 
Üst