• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle-Denge tablosu yardım

Çağatay Özcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Şubat 2011
Firma
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASKİ
arkadaşlar ben çalıştığım firmaya ,geri kazanım geçici faaliyet belgesi aldım.ancak 6.ayın sonuna kadar yollamam gereken kütle-denge tablosunu nasıl yollayacağım konusunda bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa çok memnun olurum...
 
Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik uyarınca (ÇKAGİLHY) Bakanlığımız merkez veya taşra teşkilatı tarafından Çevre Lisansı konularında Geçici Faaliyet belgesi düzenlenen işletmelerin (Ambalaj atığı toplama, ayırma ve geri kazanım tesisleri ve birlikte yakma tesisleri hariç) ; - Aşağıdaki linkte yer alan "Kütle-Denge Tablosu" formatını kullanarak, işletmelerinin faaliyeti ile ilgili bilgilerini aylık olarak hazırlamaları ve - ÇKAGİLHY 8. Maddesi uyarınca en geç 6. ayın sonunda gerçekleştirilecek e-başvuru sürecinin tamamlanması aşamasında, Yönetmeliğin Ek-3C’sinde belirtilen diğer bilgi ve belgeler ile birlikte yazılım üzerinden yetkili mercie sunmaları gerekmektedir. gfb aldıktan sonra her ay tablo hazırlanıp, 6. ayın sonun da izin lisans basvuru işlemını tamamlarken diğer evraklarla bırlıkte sisteme yuklenecek.
 
kütle denge tablosu/kütle balans tablosu firma bünyesine gelen atıkların miktarları ve işlem varsa eğer işlem sonrası çıkan atık su, katı atık v.b girdilerin ve çıktıların tablo şeklinde bakanlığa ve il çevre sunulmasıdır...burada dikkat edeceğin firmaya ay bazında ne kadar girdiler olmuş ve ne kadarı işleme alınmış ondan sonra bunları tabloda yazacan
 
geçici faaliyeti aldıktan sonra illa 6 ay beklemek mi gerekiyor bu tablo yüklenmesi için hemen lisans alma şansımız yok mu???
 
TAT ve GDT ler hariç, ancak Elektronik atık alan firmalar için Elektronik Atık kütle-balans tablolarını doldurup her ay bakanlığın ilgili birimine; UATF, Fatura ve İrsaliyelerini taratıp e-mail olarak göndermeleri gerekiyor olduğunu öğrendim. Böyle firmalarda çalışan arkadaşlarla Ayrıntılı bilgi için iletişime geçmek istiyorum. Teşekkürler
 
İyi günler Atık yağ geri kazanım tesisimiz var kütle denge tablosunu nasıl dolduruyoruz gfb den önce mi yoksa gfb den sonra mı dolduruyoruz ..
 
sistem üzerinden hiç kütle denge tablosu dolduran var mı, oraya bakınca kafam bayağı karıştı. UATF, prosesler, stok, ürün satış, kütle denge, ürünler diye bölüm bölüm yerler var, ben önceden klasik olarak kütle-denge tablosunu doldurup gönderiyordum, şimdi sistemden mi devam etmem gerekli???
 
@deucevre
Bende daha yeni şifre talebinde bulundum sistemi görmedim bilen arkadaşlar varsa ve anlatırsa iyi olur...
 
Çok teşekkür ederim yazıya göre yeni uygulama ekleme başvurusunun online.cevre.gov.tr den yapılması yeterli olacaktır yazıyor ama öyle bir seçenek göremiyorum.
 
Sisteme girip yapmanız gerekiyor. Şuan sisteme giremiyorum ben ama sistemden yapılması gerekiyor. Siz sistemde ki formu çıktı alıp istediğiniz uygulamayı işaretliyor ve il müdürlüğüne gönderiyorsunuz onlarda uygulamayı aktifleştirip size mail atıyor...
 
Merhabalar
Yeni açılan kütle-denge sistemini kullabilen var mı ? ben atıklarımı giremiyorum bir türlü :S
 
Arkadaşlar merhaba, bir sorumda benim olacaktı.
Döküm fabrikasında oluşan atık maça kum ve kalıplarını tekrar kullanmak için bakanlıktan görüş aldık. Bakanlık görüşünde atık maça ve kum ve kalıplarını tekrar kullanabileceğimizi ve 3 er aylık periyotlarla kütle denge tablolarını bakanlığı bildirmemiz gerektiği yazıyor.
Kütle denge sistemi için oluşturulan kılavuzu incelediğimde yalnızca lisanslı firmaların kullanabileceği yazıyor.
Bakanlığın bizden istediği farklı bir şey mi?
Teşekkürler.
 
kütle denge tablosunu açtım ama kullanıcı bilgileriniz sistemde bulunamadı diyor neden olabilir böyle bir sorunla karşılaşan var mı?
 
Üst