• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle-denge tablosu

Gülseren Boyacı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ekim 2010
Firma
...
Geçici faaliyet belgesi alan ,tehlikesiz ve tehlikeli atık geri dönüşümü yapan firmalar her ay kütle-denge tablosu yapmak zorundadır.Bu kapsamda tehlikeli atıklar için olan kütle-denge tablosunu bulabildim ancak tehlikesiz atıklar için ayrı bir tablo var mı? varsa nerden bulabilir e-izin sayfasında bulamadım.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum:)
 
İşte sistemde orası görünmüyor olgaç kardeş:)

@Olgaç Sürmelihindi

İşte sistemde orası görünmüyor olgaç kardeş:)
 
Ekte bakanlığın bu konuyla ilgili yazısı mevcut. 2015 yılındaki 2016 yılında sisteme girilecektir diyor.
 

Ekli dosyalar

  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tehlikesiz Atık BEyanı yazısı (1).pdf
    247.6 KB · Görüntüleme: 300
ambalaj atığı toplama ve ayırma lisansı ile tat lisansı alınmış bir tesisten bahsediyorum. Tat lisanslı bazı tehlikesiz atıkların tebliğine göre kütle denge sistemine dahildir diyor

Bir de ÇİLY gereği ek- 1 e tabi olan çed ve çevre izinleri şube müdürlüğü tarafından alınan lisans belgesi ile Bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği gereği Çevre yönetimi şube müdürlüğü tarafından verilen lisans arasındaki fark nedir anlamış değilim.
 
@irfan dallı
kardeşim ben sana gereken açıklamayı yapayım. Firmanıza verilen izin ve lisanslar bakanlık tarafından veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlık gerektiğinde yetkisini İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bırakabilir. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi ise İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilir ve lisans kapsamına girmez. Yani bir belge çeşididir. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için gereken evraklar; dilekçe ve dilekçenin ekinde; atık kodu listesi, firmanın iş akım şeması ve özeti,vergi levhası fotokopisi(Bu İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından istenilen evraklar farklılık gösterebilir). Diyeceklerim bu kadar.
 
Merhaba herkese, uzun zamandır giremiyordum ev ve iş değişikliği nedeniyle, yeni çalıştığım firma kasım 2014'de gfb almış ve Hurda metal/ÖTL/ Tehlikeli ve tehlikesiz atık depolama alanlarında faaliyet gösteriyor. Sorum Kütle-denge sistemi ile ilgili, kasımdan bu yana aylık olarak tüm tehlikeli ve tehlikesiz atık giriş çıkışlarını yapmam gerekiyor sanırım? Tehlikesiz atıkları da o sistem üzerinden mi girmem gerekiyor? Daha önce yapmadığım için bilmiyorum da KDS yi. Şimdiden teşekkürler. Birde kasımdan önceki stok miktarlarını nereye gireceğim? Ayrıca biraz önce giden Uatflere atık kodu yazmayı deniyorum boş kalıyor veya hiç atık kodu bulamıyor? Böyle bir sorun yaşayan var mı?
 
DUYURU!
Atık Kabul Tesisleri için Kütle Denge Sistemi (KDS) kullanımı

03.02.2015
Atık Kabul Tesislerince kütle denge uygulamasının çevrimiçi kullanılabilmesini sağlamak üzere Bakanlığımızca yapılan çalışmalar devam etmekte olup, konuya ilişkin duyuru web sayfamızdan yapılacaktır.
Bu süre içerisinde Atık Kabul Tesislerince denetim sırasında ibraz edilmek üzere kayıtlarını tutmaları önem arz etmektedir.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Bilgilerinize.
 
iyi günler tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alacağız. elin iş akım şeması örneği olan var mı, hangi belgeleri sunmamız gerekir. Ayrıca sadece hurda metal atıkları toplama ve ayırma yapmaktayız. kütle denge bildirimi yapacak mıyız.
 
@Melis Kara
Tehlikesiz Atık Geri Kazanım firmaları 2015 yılı itibarı ile sistemden Kütle Denge Tablosu yapacaklardı, bu duyuru ile şimdi manuel yapmaya devam mı ediyoruz, yanlışım varsa beni uyarın arkadaşlar
 
İyi Günler,
Benim bir sorum olacaktı. Yukarıda arkadaşlardan birinin paylaştığı BAkanlığın yazısında tehlikesiz atık girişi 2016 yılında başlanarak 2015 yılı için girilecektir diyor. Peki 2014 yılı tehlikesiz atıkları girilmeyecekmi? birkaç arkadaşım yazıya istinaden giriş yapmadıklarını söyledi de. Sizlerden de bilgi almak istedim.
 
kütle dengedeki çıkan atıklar kısmında ne demek istiyor ? ambalaj atığı, kontamine atık, atık kartuş gibi atıklar mı girilecek yoksa proses atığından mı bahsediliyor hani geri kazanım için tekrar başa verilen atıklar, açıklarsa biri sevinirim.
 
gfb almış bir tehlikesiz atık geri dönüşüm tesisinin danışmanlığını yapıyorum. KDS sitemini ilk kez kullanıcam. Firma atık (hurda) alıp işlemeden yine atık(hurda) olarak satış yapıyor. bu KDS de belirtilmeli midir
 
Hurdaları ham girip ürün olarak satıyorsunuz sanırım, ürünleri tehlikesiz atık olarak girin, proses yerinde çıkış ürün kodlarınızı belirleyin, satışını yapın sonra R4 prosesi ile metalleri dilediğiniz şekilde dönüştürüp satın :) Şu an biraz acele yazdım meşgul olduğum için ama sorunuzun kısa cevabı evet KDS kullanılarak giriş çıkış yapılacak.
 
@morgul
Ben tehlikesiz atık giriş çıkışı yaparken sistemde atık koduna göre malzeme çıkıyordu ve ürün çıkışı yaparken sistemde ürün ne ise onu tanımlayarak çıkış yapıyordum. Tabi 2014 için stok miktarı yazılamadığı için ben excel tablosunda tutmuştum. Isterseniz o excel tablosunu göndereyim.
 
ürün kodları belirlerlerken kapasite raporunu baz aldım. kapasite raporunda olmayan A maddesi atık girişi ve hiç el değmeden A maddesi çıkışı var. tedarikçi gibi. ürün olarak A maddesini göstermem doğru olur mu? O maddeyi üretmiyorlar
 
Bence doğru olmaz, gerçi sizin bu atığı alma lisansınız var mı? Varsa bir sıkıntı yok Girişini yapıp aynı maddeyi R12den çıkışını yapabilirsiniz veya R13prosesten ama emin değilim başka arkadaşların da görüşlerini almak lazım
 
kütle denge sisteminde hata yapıldığında hata yapılan dönemi tekrar açtırma gibi bir şansımız oluyor mu?tehlikeli atıkta, ambalajda vs. yapıldığı gibi
 
Bakanlıkla görüşürseniz olabilir ama açmayabiliyorlar da nedeni ise yaptığınız hata dahi olsa oynama yaparak farklı şeyler yapabilecek olunması. Yani hata yaptığınızı düşünürlerse açarlar, yoksa açmıyorlar :)
 
Üst