• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Kütle-denge tablosu

Gülseren Boyacı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ekim 2010
Firma
...
Geçici faaliyet belgesi alan ,tehlikesiz ve tehlikeli atık geri dönüşümü yapan firmalar her ay kütle-denge tablosu yapmak zorundadır.Bu kapsamda tehlikeli atıklar için olan kütle-denge tablosunu bulabildim ancak tehlikesiz atıklar için ayrı bir tablo var mı? varsa nerden bulabilir e-izin sayfasında bulamadım.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum:)
 
kutle denge tablosu ile ilgili benimde bi sorum olacak. bizim atık straforlarımız oluşuyor (straforlara şekil verilirken) bir geri dönüşüm firması bu strafor atıklarını bizden alıyo benim kütle-denge tablosunu doldurup il çevreye veya bakanlığa bildirim yapmam gerekir mi ?
 
arkadaşlar e-izin sayfasındaki kütle-denge tablosunu mu kullandınız tehlikesiz atık için, ve sormuşsunuz ama ben anlayamadım verimin nasıl hesaplandığını, şimdiden teşekkürler
 
kütle -denge tablosunda verimi her firma kendi hesaplamıyor mu birde verim aylık hep sabit bi değermi alınması gerekiyor
 
Arkadaşlar bir sorum olacak. GFB aşamasında 6 aylık Kütle Denge Tablosunu her ay için oluşturup sisteme yükledik ve lisansı aldık. Peki Lisans sonrası da yapılıyor mu bu tablo? Yapılıyor ise ne kadar sürede bir nereye veriliyor? Herkes lisans aşamasını anlatmış sonrası sıkıntı olmasın?
 
@arif

bende bir kaç geri kazanım tesisimin lisans aşamasında doldurdum. Lisans belgesi eklerinde her ay kütle denge tablolarının doldurulacağı, 3 ayda bir bakanlığa ve il çevreye gönderileceği yazıyor. kayıtlar 5 yıl süre ile saklanacak ve yapılacak denetimlerde sunulacak diyor. tabi iş kütle denge ile bitmiyor birde Ulusal Atık Taşıma Formları; kabul edilen ve işletmeden çıkan atıklar olarak saklanması ve yetkili idare denetiminde sunulması gerekiyor...
 
@KaanDogukan
Şimdi tehlikeli madde geri kazanımında UATF' ları ile kütle - denge tablolarını sunuyor muyuz? Yoksa UATF' ları dosyada kalıyor ve biz onları denetimde mi sunuyoruz? Tehlikesiz atık geri kazanımı yapan firma da var tehlikeli atık geri kazanımı yapan firmada var. Kaan bey UATF' ları hakkındaki sizin verdiğiniz bilgiyi mevzuatta nerden edinebiliriz?
 
@arif
arif bey, bizim elimize geçen lisans belgesi eklerinde kütle denge tablosunu 3 ayda bir bakanlık ve il çevreye sunulacak diyor, ayrıca kütle-denge tablolarının aylık doldurulması gerektiğini belirtmişlerdi. uatf'lerin sunulması konusunu bende sorguluyorum. Bakanlık çevre yönetimindeki yetkililerle görüşücem. kesin bilgiyi öğrenince sizede belirtirim.
 
Merhaba Arkadaşlar,

Tıbbi Atık Sterilizasyon tesisi için kütle-denge tablosu hazırlamaya çalışıyorum. Ancak aklıma takılanlar var bu tabloda sadece atığın kodu, nereden alındığı, miktarı ile bertaraf yöntemi ve miktarının aylara göre belirtilmesi yeterli olur mu acaba?

Örnek Kütle-denge tabloları ve taslaklar geri kazanım tesislerine göre tasarlanmış olduğu için sizlere danışma gereği duydum.
 
Üst